Romanii i-au intins o mana de ajutor lui Iliuta. "Copilul sluga" a primit haine, cativa bani si merge din nou la scoala

Ultima actualizare: 01-08-2015 07:01

Pe Iliuta, copilul-sluga din Vaslui, retras de mama de la scoala si trimis la munca, l-ati cunoscut in cadrul campaniei "Fara carte, fara viitor". Povestea lui i-a miscat pe romani.

Baiatul de 14 ani a primit o mana de ajutor nesperata. Pachete cu haine, cativa banuti intr-un cont la care are acces si, mai ales, reintegrarea in programul "A doua sansa". De trei saptamani, merge din nou la cursuri. Este in clasa a cincea, vrea sa faca si liceul si sa devina mecanic.

Iliuta: "As intoarce lumea cu susul in jos."
Reporter: "De ce?"
Iliuta: "Sa ma intorc la scoala, sa am un viitor mai bun."

Cei care doresc sa il ajute pe Iliuta pot face donatii in contul de mai jos:

Cu un mare nod in gat si ochii in lacrimi, Iliuta isi punea cea mai mare dorinta. Se intampla acum o luna, iar baiatului nu-i trecea prin minte ca va mai primi o sansa. A avut ghinionul sa se nasca intr-o familie, care nu intelege rolul educatiei. Mama, gravida cu cel de-al saselea copil, l-a convins ca e mai important sa munceasca, nu sa mearga la scoala.

Iliuta: "Ma trimite la oameni in sat, sa muncesc cu ziua."

Tulburati de durerea surda a lui Iliuta, foarte multi romani au trimis ajutoare. Baiatul s-a bucurat teribil cand a vazut ca s-a ales cu cateva hainute. Pana ieri, muncea din greu pentru cateva straie ponosite. Nu e de mirare, deci, ca acum a ignorat caldura sufocanta si a probat pana si puloverele de lana.

Desi e cald, a probat imediat un pulover gros rosu. Intr-un cont la care Iliuta are accces, s-au strans 2.400 de lei. Bani din care cei de la World Vision, fundatia care ii monitorizeaza cazul, i-au luat o bicicleta.Cu ea se deplaseaza pana la microbuzul care-l duce la scoala. E din nou in clasa a cincea, insa in cadrul programului "A doua sansa".

Iliuta: "Decat cu sapa in mana mai bine cu pixul."

In cazul lui Iliuta incepe sa se vada lumina, asadar. Lupta cea mare se va da insa cu mama, Petrina, care este decisa sa-si trimita toti copiii in putere la munca.

Gabriela Grama, World Vision Romania: "Le multumim celor care au trimis colete cu imbracaminte, dar ii rugam totodata si facem un apel ca cei care doresc sa-l ajute pe Iliuta sa doneze bani in contul lui..."

Iliuta: "Eu, in felul meu mi-am propus viitorul o sa ma inscriu daca se poate, sigur se poate sa termin clasele a 8-a si sa continui inainte si sa dau la mecanica imi place foarte mult la mecanica."
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO