Romanii mai fac si minuni. Fetita care traia din cornul si laptele de la scoala primeste o sansa de a-si schimba viata

Ultima actualizare: 27-07-2015 07:01

Romanii impresionati de povestea familiei Munteanu, din Vaslui, prezentata in cadrul campaniei "Fara carte, fara viitor" au schimbat radical soarta mamei bolnave si a celor cinci copii ai sai.

S-au strans baxuri intregi de alimente, iar Magdalena, fetita care a povestit printre lacrimi ca traieste doar din cornul si laptele de la scoala, a avut pentru, prima data in viata, un tort si invitati la ziua de nastere.

Coplesita de evenimentele din ultimele saptamani, Magdalena a plans vineri de fericire. Nu i-a mai cantat nimeni, pana acum, "Multi ani traiasca!". N-a mai suflat in lumanari si pentru ca oricum nu stia ce gust poate avea un tort. Pentru copila, bucuria este cu atat mai mare, cu cat ea, surorile si mama sunt pe cale sa-si cumpere si o casuta. Aproape 40.000 de lei au primit pana acum de la cei impresionati de drama lor.

Gospodaria familiei Munteanu a prins astazi viata! E pentru prima oara cand copiii vecinilor vin in vizita. Magda, fetita care a impresionat o tara intreaga povestind ca supravietuieste cu cornul si laptele de la scoala, a implinit 13 ani. A avut parte de prima ei aniversare cu adevarat...fericita.

Fetita, de-o maturitate extraordinara, n-a uitat sa ramana modesta. Si-a servit invitatii si s-a ingrijit ca nimanui sa nu-i lipseasca nimic. Asta desi, s-a vazut ca nu este obisnuita sa fie in centrul atentiei.

„Am primit dulciuri , haine, multe haine am primit parfumuri, deodorante si un telefon mi l-a trimis o fata Madalina”.

Pe Madalina, o copila de aceeasi varsta cu ea, din Arges, a si sunat-o sa-i multumeasca. S-au imprietenit.... Iar Magda i-a povestit cum, de cateva zile, soarta familiei sale e cu totul alta Casuta lor darapanata este ticsita cu pachete de alimente si hainute.

"Avem pateu, branza topita, bomboane, ciocolati, suc...aici pulpe, salamuri..."

Romanii inimosi au trimis si bani in contul deschis pe numele Laurei Munteanu. S-au strans aproape 40.000 de lei, iar mama celor 5 copii se gandeste sa se mute din actuala gospodarie. In care sta...din mila unui satean.

"Avem de toate...acum mai trebuie o casa...Dumnezeu sa le dea sanatate la cei care s-au gandit la mine si la copii si la intreaga familie, sa le aiba numai bine, cum am fost si cum am ajuns" , spune mama copiilor.

De altfel, chiar vineri au dat o fuga pana-n vecini, sa vada o locuinta.

Copilele si Laura Munteanu spera ca toamna sa le prinda in casa noua. Iar inceputul anului scolar sa reprezinte o... normalitate. Cu hainute curate si pachetele in ghiozdan.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO