Povestea celor 43 de copii care zilnic se inghesuie intr-un microbuz ca sa ajunga la scoala. VIDEO

Dată publicare: 28-01-2013 18:48
Dată actualizare: 31-01-2013 07:06


Continuam cu o poveste tulburatoare, care se petrece zi de zi intr-o comuna din Bistrita. Acolo, cand nici nu se lumineaza de ziua, 43 de copilasi se inghesuie intr-un microbuz de 16 locuri.

Este sacrificiul pe care cei mici il fac deoarece vor sa mearga la scoala, sa invete carte. Nu ar renunta la lectii nici in ruptul capului, pentru ca stiu ca doar asa au o sansa in viata. Din pacate, transportul ii pune in mare pericol.

Totul incepe dimineata devreme cand, pe un frig cumplit, elevii din cele patru sate ale comunei Urmenis asteapta zilnic pe la porti sa urce in singura masina care ii va duce la scoala. La oras, la aceasta ora, multi elevi dorm inca dusi.

Angela are 12 ani si merge la scoala in carje, dupa ce si-a rupt piciorul.

Copiii au de parcurs 40 de kilometri in conditii umilitoare: 43 de suflete se inghesuie pe 16 locuri. Cu ghiozdanele in brate, sunt aproape striviti. Orice frana brusca ar putea insemna o nenorocire.

Profesorii si parintii elevilor sunt constienti de pericol insa stiu, in acelasi timp, ca scoala este singura sansa a copiilor.

Pana cand cineva se va indura de ei, acesti copii se vor chinui intr-o tara in care tot mai putini sunt cei care pun pret pe carte.


VIDEO PROTVPLUS.RO