Povestea Andreei Ciurea, romanca de 26 de ani care a fost deja in prima misiune in Afganistan. Drumul de la Bistrita la Zabul

Dată publicare: 14-04-2015 13:44
Dată actualizare: 17-04-2015 07:04
Sursa: www.avantaje.ro


Andreea Ciurea

Are doar 26 de ani si s-a intors deja din prima sa misiune in Afganistan, un loc crud, unde razboiul exista langa tine si fiecare pas poate fi ultimul.

In exclusivitate, despre o lume dura si fascinanta si drumul unei fete-ofiter din Batalionul "Soimii Carpatilor", de la Bistrita la Zabul si inapoi.

Andreea Ciurea este locotenent in vestitul Batalion 812 Infanterie "Bistrita", iar cand o vezi pe strada, subtirica si delicata, arata ca orice fata de varsta ei.

Rade des, plin, frumos si vrea sa scrie o carte despre intamplarile vietii ei, dar poate sa demonteze un automat in opt secunde si sa faca fata unei alarme de grad zero, asa ca intelegi repede ca fragilitatea ei e doar o aparenta.

Ca dincolo de bluza si pantalonii mulati se ascund muschi si nervi de otel. Duritate, calcul sobru, calm de gheata si o minte ca de computer. Pentru ca sunt necesare in profesia de soldat pe care si-a ales-o.

"In cazul meu, optiunea pentru cariera militara nu a fost o traditie de familie, ci o pornire nascuta din dragostea pentru valorile nationale ale unei tari batjocorite de-a lungul timpului, dar si dintr-o dorinta de a face altceva", explica Andreea.

Asa ca a ales viata in Armata Romana, renuntand, de la o varsta relativ frageda, la caldura si protectia familiei si a absolvit pe rand, Colegiul Militar Liceal "Stefan cel Mare" din Campulung Moldovenesc, apoi Academia Fortelor Terestre din Sibiu, o scoala militara de elita care, spune ea, a contribuit esential la formarea ofiterului Andreea Ciurea de azi; la scurta vreme a optat pentru o misiune in teatrul de operatii din Afganistan, alaturi de Batalionul 32 "Scorpionii Galbeni" din Timisoara.

Zambeste nitel amintindu-si uimirea celorlalti la vederea fetei timide, cu par negru-negru, pornita din Bistrita-Bargaului, tocmai de cealalta parte a lumii, la Zabul, in Afganistan.

Pe www.avantaje.ro gasiti intreaga poveste a Andreei Ciurea!

Sursa foto: www.avantaje.ro

Sursa: www.avantaje.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO