POSTUL PASTELUI. Romanii se pregatesc pentru sarbatoarea Invierii Domnului, iar industria alimentara pentru... pierderi mari

Dată publicare: 23-02-2015 18:06
Dată actualizare: 26-02-2015 06:50


Timp de 48 de zile crestinii ortodocsi se pregatesc pentru sarbatoarea Invierii Domnului. A inceput Postul Pastelui, iar cei care au ambitie se abtin de la carne, lapte si oua.

In aceste conditii, industria alimentara va inregistra pierderi de zeci de milioane de euro. La mezeluri si lactate vanzarile scad si cu 20%.

Restaurantele s-au aprovizionat cu mai multe legume si mai putina carne. Meniurile au fost si ele adaptate. Celor care au puterea sa renunte la friptura si lactate, bucatarii le recomanda supe crema de legume.

Daca va place paella, puteti inlocui fructele de mare cu sparanghel si anghinare. Poate chiar mai important decat sa ne abtinem de la mancarea de dulce, in postul Pastelui este sa trecem un alt test: sa reusim sa nu barfim, sa avem grija la vocabular si sa lasam rautatile de-o parte. Se spune ca aceste cerinte sunt mai grele, dar daca reusim sa le respectam s-ar putea ca mancarea sa ne cada mai bine.

Nu le cade bine insa producatorilor de carne si lactate. Mai ales in prima si ultima saptamana de post, vanzarile la carne si lactate scad cu pana la 20%.

Un studiu arata ca sapte din zece romani tin integral sau partial postul Pastelui. 45% dintre ei postesc miercurea si vinerea, iar 14% doar in vinerea mare.

Tags: paste, post, mancare,


VIDEO PROTVPLUS.RO