POSTUL PASTELUI. Romanii se pregatesc pentru sarbatoarea Invierii Domnului, iar industria alimentara pentru... pierderi mari
Timp de 48 de zile crestinii ortodocsi se pregatesc pentru sarbatoarea Invierii Domnului. A inceput Postul Pastelui, iar cei care au ambitie se abtin de la carne, lapte si oua.
In aceste conditii, industria alimentara va inregistra pierderi de zeci de milioane de euro. La mezeluri si lactate vanzarile scad si cu 20%.
Restaurantele s-au aprovizionat cu mai multe legume si mai putina carne. Meniurile au fost si ele adaptate. Celor care au puterea sa renunte la friptura si lactate, bucatarii le recomanda supe crema de legume.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Daca va place paella, puteti inlocui fructele de mare cu sparanghel si anghinare. Poate chiar mai important decat sa ne abtinem de la mancarea de dulce, in postul Pastelui este sa trecem un alt test: sa reusim sa nu barfim, sa avem grija la vocabular si sa lasam rautatile de-o parte. Se spune ca aceste cerinte sunt mai grele, dar daca reusim sa le respectam s-ar putea ca mancarea sa ne cada mai bine.
Nu le cade bine insa producatorilor de carne si lactate. Mai ales in prima si ultima saptamana de post, vanzarile la carne si lactate scad cu pana la 20%.
Un studiu arata ca sapte din zece romani tin integral sau partial postul Pastelui. 45% dintre ei postesc miercurea si vinerea, iar 14% doar in vinerea mare.