Doi soricei l-au ajutat pe fiorosul tigru Sandokan de la Zoo Galati sa scape de depresie. Cei trei sunt cei mai buni prieteni

Dată publicare: 23-02-2015 17:52
Dată actualizare: 26-02-2015 06:50


O prietenie neobisnuita, chiar delicata, s-a infiripat recent la Gradina Zoologica din Galati. Unui tigru siberian de 250 de kilograme i-au cazut cu tronc doi soricei albi de laborator.

Fiorosul a intrat in depresie dupa ce i-a murit partenera, iar de necaz incepuse sa isi provoace rani groaznice. In disperare de cauza oamenii au crezut ca rozatoarele ii vor capta atentia. Si asa a fost. Acum le ocroteste cu drag.

Sandokan, ajuns la frumoasa varsta de 13 ani si jumatate, cazuse intr-o depresie crunta. Disperati sa ii capteze atentia, ingrijitorii au venit cu aceasta solutie terapeutica si au riscat sa ii trimita in cusca soriceii albi.

Spre bucuria tuturor, noii lui amici, care ii rascolesc toata ziua asternutul, l-au ajutat sa treaca peste acest episod tragic.

Prietenia dintre soricei si felina care are 250 de kilograme este ciudata si pentru ingrijitorii de la zoo. Totusi, de cateva zile, cele trei animale sunt de nedespartit.

Paraschiva Vintila, consilier CJ Galati: "Soarecele si pisica se impaca foarte bine. Pentru ca tigrul este totusi, o felina, deci e o ruda mai mare a pisicii, si sigur ar fi putut sa reactioneze ca atare. Dupa cum vedeti, e linistit. Soricelul urca si pe blana, si in jurul lui, simte un suflet aparte si de asta se simte mai bine."

Doru Ene, administratorul parcului zoologic: "Problema e cu furajarea soarecilor. Trebuie sa le dau cereale si nu am cum sa ajung, trebuie sa le arunc cate o mana de boabe. Numai cand schimbam boxa, ca trebuie sa facem curatenie."

Din pacate, publicul nu se poate bucura deocamdata de aceasta prietenie neobisnuita. Parcul Zoo din Galati este inchis pentru modernizari si, cel mai probabil, va fi redeschis abia la vara.

Tags: zoo, tigru, curiozitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO