Vor trebui sa incalce legea pentru a interveni daca ninge. Ambulanta, fara anvelope de iarna

Dată publicare: 22-11-2011 18:05
Dată actualizare: 02-11-2012 13:16


Zapada cazuta in multe locuri din tara a prins mai toate autoritatile statului pe ... "roti gresite". Desi legea este in vigoare de luni bune, ambulanta, pompierii sau politia nu si-au cumparat cauciucuri de iarna, pentru toate masinile.

Zeci de institutii au organizat licitatiile abia in noiembrie, cand preturile anvelopelor speciale au explodat.

"Acum am primit fonduri", se apara oficialii, care-i vor amenda pe soferi daca-i prind in afara legii.

Daca maine ar ninge in Bucuresti, ambulantele si autospecialele de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta n-ar avea voie, potrivit legii, sa iasa din curte.

Vorbim de masinile care intervin la cele mai grave accidente sau in caz de dezastre naturale.

Inspectoratul n-a primit la timp bani pentru a-si dota masinile, asa cum s-a intamplat, de pilda, la Camera Deputatilor.

Si Politia are peste 400 de Dacii care sunt "desculte". In Hunedoara, de exemplu, jumatate din masinile de politie n-au cauciucuri de iarna, asa ca la prima ninsoare nu se vor misca din parcare.

Inspectoratul General al Politiei va cumpara cauciucuri pentru toate echipajele abia in decembrie.

La Ploiesti, regia de transport are nevoie de un milion de lei ca sa echipeze toate autobuzele. Chiar daca anvelopele se scumpesc de la o zi la alta, responsabilii au alte griji.

20 de institutii publice au organizat luna aceasta licitatii pentru a cumpara cauciucuri de iarna la preturi cu 20% mai mari decat in urma cu 2 luni.

Cauciucurile de iarna sunt obligatorii de la 1 noiembrie. Soferii care circula fara ele pe drumuri acoperite de gheata, zapada sau polei risca amenzi de pana la 4000 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO