"Am facut o plimbarica, am muncit si mi-am facut prieteni". Copilul care a disparut de la gradinita si-a povestit aventurile

Dată publicare: 15-10-2014 19:31
Dată actualizare: 18-10-2014 07:18


"M-am plimbat, mi-am facut prieteni noi si am muncit" - asa isi povesteste ziua de miercuri Matei, baietelul in varsta de 7 ani care a bagat spaima in parintii sai si i-a alertat pe politistii din Capitala.

Copilul a fost gasit teafar de catre oamenii legii, in timp ce se plimba singur pe un bulevard din sectorul 6. Cu cateva ore inainte, Matei disparuse din curtea unei gradinite.Mama si tatal sau, parintii colegilor sai, zeci de politisti si inclusiv caini de urma l-au cautat neincetat, peste tot.

"M-am plimbat, mi-am facut cativa prieteni si dupa aia m-am jucat cu ei in parc, am mai facut o data o plimbarica si mi-am facut un serviciu la benzinarie. Am muncit, am curatat mizeriile si-am stat.", a spus Matei.

Vesel si relaxat, Matei povesteste cum si-a petrecut ziua, dupa ce a disparut din curtea gradinitei. Se dusese impreuna cu mama, ca sa o ia pe surioara lui.

Doar cateva minute a fost lasat baietelul sa se joace in curtea gradinitei, in momentul in care mama lui a iesit impreuna cu surioara, pentru a se indrepta spre casa. Aceasta a constatat disparitia copilului fara urma."

Mama copilului: "Am fost disperati, n-am stiut ce si cum s-a intamplat, nimic, credeam tot ce-i mai rau. Cand am vazut c-a disparut, ca orice mama, l-am cautat prin curtea gradinitei, dar nicio sansa, el plecase de mult, camerele de supraveghere de la gradinita nu mergeau."

Femeia a anuntat imediat politia. Politistii porniti in cautarea lui Matei au apelat la ajutorul unui caine de urma. Animalul, bine pregatit, a luat urma baietelului, insa din nefericire s-a oprit la doar cateva sute de metri de locul prin care a parasit curtea gradinitei.

Parintii colegilor lui Matei s-au mobilizat si au incercat si ei sa dea de urma copilului.

Matei a fost gasit 6 ore mai tarziu, in timp ce se plimba singur pe bulevardul Timisoara.

Mama copilului: "E totul ok, l-am gasit, l-a gasit la 7 un echipaj de politie. A simtit nevoia de o excursie."

Matei a fost dus la sectia 25, unde au fost chemati si reprezentanti ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, conform procedurii. Apoi, a plecat acasa, impreuna cu parintii.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO