Politele obligatorii RCA s-au scumpit. Tabel comparativ cu tarifele asigurarilor

Ultima actualizare: 20-10-2012 21:01
masini in parcare

“Pretul mediu al unei polite RCA a crescut in ultimele 3 luni, conform asteptarilor specialistilor”. Aceasta este concluzia unei noi analize realizata de portalul Asigura.ro.

Astfel, pentru un autoturism Dacia Logan 1.6 MPI fabricat in 2010 si condus in interes personal, pretul mediu al unei polite RCA valabile 1 an a crescut cu un interval cuprins intre 6 si 17%, in functie de profilul clientului luat in calcul.

Pretul asigurarilor de raspundere civila auto a inregistrat in ultimele 3 luni cresteri moderate dar constante, mai ales pentru soferii ceva mai tineri si neexperimentati, cum sunt cei cu varsta sub 30 de ani”, a declarat Razvan Pavel, directorul general al NETRISK Romania.

Iata o comparatie intre preturile la RCA valabile pentru luna decembrie 2011 (Tabel 2) si cele din februarie 2012 (Tabel 1). In ambele simulari, primele de pe coloana A sunt calculate pentru un barbat in varsta de 29 ani, casatorit, fara copii, din Bucuresti, in timp ce primele de pe coloana B sunt calculate pentru un barbat de 49 ani din Suceava, tata al unui copil.

Se observa astfel ca prima medie RCA pentru soferul de 29 ani din Bucuresti a crescut in ultimele 3 luni cu 16.8%, de la 681 lei la 795.8 lei. In acelasi timp, un sofer cu aceeasi masina, dar in varsta de 49 de ani, din Suceava, ar putea plati pentru asigurarea autovehiculului sau cu doar 5.8% mai mult, in functie de asiguratorul ales, respectiv 458.8 lei fata de 433.3 in decembrie anul trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO