Starea de alerta continua in Mures, desi podurile de gheata au fost detonate. 14 persoane, duse la Primarie


Ultimul update: Duminica 12 Februarie 2017 07:16
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2017 17:09
Categorie: Stiri Sociale

Autoritatile din Mures sunt in alerta: sloiuri uriase blocheaza in continuare cursul raului Mures la intrarea in judet. Joi, au fost detonate controlat mai multe poduri de gheata in localitatea Stanceni.

Pompierii au ajuns joi dimineata in zona localitatii Stanceni si au inceput pregatirile pentru detonarea controlata.

Un pod imens de gheata care se intindea pe 2 kilometri bloca cursul raului si exista pericolul ca sa inunde toata zona. Autoritatile au decis sa intervina joi pentru ca in zilele urmatoare va fi ger, iar sloiurile de gheata puteau sa blocheze cursul apei si sa provoace inundatii.

Familiile din 3 case au fost evacuate iar pe un perimetru de 500 de metri circulatia a fost oprita. In zona localitatii Stanceni, raul Mures risca sa se reverse din cauza blocurilor de gheata.

Naght Zsolt, viceprimar: "Am chemat pirotehnistii. Ca sa fie in siguranta oamenii, pe 14 dintre ei i-am evacuat si i-am dus la primarie".

Pirotehnistii au pregatit apoi detonarea:

Cosmin Campean, Serviciul Pirotehnic ISU Mures: "S-au facut doar detonari in aceste zone ca sa putem misca si aproximativ 5 kg de explozibil am folosit".

Oamenii au au locuintele in preajma raului au stat cu teama zile intregi.

Barbat: "Apa este foarte mica, gheata a blocat totul, iar raul nu mai putea sa curga am auzit doar una dintre detonari."

Adolescenta: "Au venit joi dimineata la noi si ne-au zis ca trebuie sa plecam ca se face detonare".

In final zaporul a fost distrus. Daca in zilele urmatoare vremea se va raci si va crea din nou probleme, pirotehnistii vor reveni in zona.

VIDEO PROTVPLUS.RO