Plimbarile pe malul marii au devenit sport extrem!
In urma furtunilor din aceasta iarna, falezele si plajele cad bucata cu bucata in apa. Turistii sunt avertizati sa stea cat mai departe de aceste zone, din Constanta, Eforie si Costinesti. Autoritatile au deja un program de reabilitare.
Aproape 400 de milioane de euro de la stat si Uniunea Europeana ar putea drege stricaciunile. La Constanta, fiecare furtuna de pe mare actioneaza ca un burghiu asupra falezei si a plajei. Contribuie si vantul care le subtiaza pe zi ce trece.
Desi lucrari de reabilitare ar trebui facute periodic, ultima de acest tip a avut loc la inceputul anilor 80.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Povestea se repeta si in Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Costinesti, Vama Veche si 2 Mai. Vorbim aici despre aproape 14 kilometri de plaja.
49 de milioane de euro din bugetul de stat vor ajuta la consolidarea falezelor. Vor fi construite astfel mai multe diguri subacvatice. Alte cateva sute de milioane ar trebui sa vina si de la Uniunea Europeana.
Pana una alta, din luna martie autoritatile vor monta panouri de avertizare pentru ca localnicii si turisti sa evite fasiile periculoase.