Pinot de "Clar-de-luna"? Gustul vinului, influentat de astrul noptii


Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 06:15
Data publicarii: Vineri 24 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Vin

Credeai ca gustul vinului este un amestec intre calitatea strugurelui, cat de secetos sau de ploios a fost anul si varsta? S-ar putea sa te fi inselat, spun cercetatorii.


Un pahar de vin se poate transforma dintr-o licoare zeiasca, atunci cand este scaldat de razele soarelui, intr-o posirca, atunci cand e degustat sub clar de luna.

Marii producatori si degustatori au strambat din nas cand au auzit prima data de influenta lunii asupra vinului. Curand insa aveau sa afle pe pielea lor ca nu e vorba despre vreo poveste cu varcolaci.

"In urma cu cativa ani, am testat intr-o zi 140 de vinuri si erau exceptionale. Aceleasi 140 de vinuri, in aceeasi ordine, au fost testate a doua zi, iar diferenta era ca de la cer la pamant sau ca de la branza la creta. Niciunul nu mai era bun: nu aveau nicio aroma, erau tari si amare, aproape ca simteai si mirosul de pluta", marturisea un producator britanic de vinuri.

Intr-adevar, calendarul lunar biodinamic joaca un rol esential in alegerea momentului pentru degustarea unui vin. Dar el nu este o gaselnita a cercetatorilor din ziua de astazi. Dimpotriva, teoria a fost lansata in secolul al XIX-lea de un filosof austriac.

Primul calendar lunar biodinamic a fost publicat insa in 1962 si imparte zilele in "fructe", "flori", "frunze" sau "radacini". Iar producatorii si retailerii au inceput sa-l ia in serios. Stiu acum ca nu trebuie sa programeze nicio degustare in "ziua radacinii".

Sursa: Pro TV

Tags: curiozitati,

Alesii au tot degustat vinul! Ca sa ajute producatorii, doar este criza!
Iti place vinul? Ai toate sansele sa te imbolnavesti de cancer
Americanii au mai facut o descoperire: vinul e bun pentru ten
VIDEO PROTVPLUS.RO