Iti place vinul? Ai toate sansele sa te imbolnavesti de cancer
Ani la rand cercetatorii s-au intrecut sa demonstreze beneficiile vinului rosu asupra sanatatii. Acum, un grup de specialisti parizieni incearca sa arate exact contrariul.
Platon spunea ca "zeii nu au daruit oamenilor ceva mai bun pe lume sau mai valoros decat vinul". Si acum, dupa mai mult de doua milenii, ne bucuram de divina licoare, comercializata intr-o gama variata de forme si de culori care ne incanta papilele gustative, dar care, spun cercetatorii, are si efecte curative.
Antioxidantii care abunda in boabele de strugure se regasesc si in vin, indiferent de sortiment. Resveratrolul este unul dintre compusii cei mai studiati, despre care studiile au relevat ca protejeaza impotriva cancerului, a osteoporozei, a maladiei Alzheimer sau a bolilor de inima.
Nimic din toate acestea nu i-a impresionat insa pe cercetatorii francezi, care au demarat propriile studii. Concluzia lor a venit ca o bomba, cu atat mai mult cu cat Franta este recunoscuta pentru vinurile sale: consumul zilnic al unui pahar de vin, al unei beri sau al unui paharel de tuica creste sansele de imbolnavire de cancer cu 168%.
Dominique Maraninchi, presedintele Institutului National de Cancer din Paris, sustine ca alcoolul, in cantitati oricat de mici, dauneaza grav sanatatii.