Petrecere de Craciun in New York si maraton umanitar cu sase mii de Mosi Craciuni in Franta

Ultima actualizare: 18-12-2014 07:05

Centrul metropolei New York s-a umplut in weekend de Mos Craciuni petrecareti. Festivalul Santa-con atrage an de an mii de tineri, dar, recent, si-a creat reputatia unei petreceri de strada dezlantuite, fara legatura cu sarbatoarea Craciunului.

La Paris, in schimb, sase mii de Mos Craciuni au participat la un maraton cu scop umanitar. O "mare" de oameni costumati in Mos Craciun a umplut strazile unei suburbii a Parisului. In ciuda vremii mohorate, peste sase mii de participanti s-au inscris in cursa cu scop umanitar - un maraton pe o distanta de 10 kilometri. Majoritatea "Moshilor" sunt amatori, iar competitia este in primul rand un prilej de distractie.

"Voi alerga cu spatele, toata cursa, aceasta este provocarea zilei de azi", a spus un participant.

Printre Mos Craciuni si Craciunite s-au strecurat si cativa reni, brazi si oameni de zapada.

"Nu am inceput, deocamdata, sa ma topesc. Nu stiu insa daca voi rezista pe parcursul celor 10 kilometri", a spus un om de zapada.

Fiecare participant a facut o donatie, iar banii stransi vor merge la copiii care sufera de boli grave. Mii de Mos Craciuni s-au strans si in centrul metropolei New York, unde s-a dat startul festivalului Santacon, ajuns anul acesta la editia cu numarul 18. Aglomeratia nu e insa singurul lucru care deranjeaza. In anii trecuti, festivalul dedicat darnicului Mos a fost prilej pentru petreceri de strada cu excese si incaierari.

"Stim ca festivalul si-a creat o reputatie proasta, dar noi incercam sa il revigoram. Ne vom distra, insa nu vom lasa lucrurile sa scape de sub control", au spus participantii.

Iar in Connecticut, Mos Craciun a sosit mai devreme. Nu a venit cu sania si nici nu i-a cerut ajutor lui Rudolf. A adus cadourile cu masina de pompieri.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO