"As aproba din nou, oricand, aceste practici". Reactia fostului vicepresedinte Richard Cheney, in DOSARUL CIA

Ultima actualizare: 17-12-2014 07:03
Dick Cheney

Fostul vicepresedinte american Richard Cheney a afirmat ca ar aproba din nou, oricand, metodele dure de interogare utilizate de Agentia Centrala de Informatii din SUA.

Acesta a argumentat ca Al-Qaida a folosit tortura impotriva cetatenilor americani pe 11 septembrie 2001, potrivit Mediafax.

"Acte de tortura sunt ceea ce teroristii din cadrul Al-Qaida le-au facut celor 3.000 de cetateni americani pe 11 septembrie 2001", a declarat Cheney. "Nu exista termeni de comparatie intre actiunile Al-Qaida si tehnicile de interogare utilizate de CIA", a spus politicianul republican. "CIA a reusit sa evite practica torturii. As aproba din nou, oricand, aceste tehnici, atat timp cat ne ajuta sa ne atingem obiectivele - prinderea autorilor atentatelor din septembrie 2001 si evitarea unui nou atentat in Statele Unite", a subliniat Cheney.

Senatul american a prezentat marti versiunea publica a raportului privind tehnicile de interogare utilizate de CIA. Conform documentului, Agentia Centrala de Informatii din SUA a utilizat metode "brutale", de multe ori "ineficiente", pentru interogarea suspectilor de terorism. CIA a admis comiterea "unor erori", explicand insa tehnicile de interogare au contribuit la evitarea atacurilor teroriste. Ca reactie, Cheney a declarat ca raportul pe tema practicilor CIA este "plin de prostii".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO