Peste 70% dintre românii care merg la festivaluri, dispuşi să se vaccineze

Dată publicare: 09-03-2021 21:44
Dată actualizare: 09-03-2021 22:30


festival

Peste 70% dintre cei care merg de obicei la festivaluri ar fi dispuşi să se vaccineze arată un sondaj al Asociației Române a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (ARO

Un sondaj de opinie realizat de AROC arată că 73,3% dintre români sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19, în timp ce peste 76% ar fi dispuși să fie testați pentru a putea participa la diferite evenimente publice, cum ar fi concerte, spectacole sau festivaluri precum UNTOLD, scrie Monitorul de Cluj.

Totodată, peste 82% dintre aceștia sunt dispuși să poarte mască de protecție în cadrul evenimentelor la care participă.

Numărul de repondenți ai sondajului a fost de puțin peste 13.500, aceștia fiind oameni care au participat activ la evenimente în anul 2019. Majoritatea celor care au răspuns sunt din București, peste 3.000 fiind din Cluj.

 

Peste 36% au participat și în 2020 la evenimente publice

 

Rezultatele au mai arătat că în ciuda situației de criză cauzată de pandemia de coronavirus, peste 36% dintre repondenți au participat la diferite evenimente publice în 2020, aproximativ 61% dintre aceștia fiind de acord cu respectarea măsurilor de siguranță impuse, de dragul participării în cadrul evenimentelor respective.

Aproape jumătate dintre românii care au răspuns consideră că mutarea evenimentelor publice în mediul online nu reprezintă o soluție bună.

Repondenții sondajului de opinie au fost atât femei, cât și bărbați din România, fără a se ține cont de vârsta acestora.

Chestionarul a fost completat în perioada 3-12 februarie și are o marjă de eroare de 1%.

Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) reunește cele mai importante festivaluri din România, de la ARTmania și Metalhead, la UNTOLD, Electric Castle și NEVERSEA sau Festivalul de Film Transilvania.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO