"Puteam sa fiu eu", proiectul unui artist dedicat oamenilor strazii. Reactia lui Adi Despot
Artistul care a implinit visul unor oameni ai strazii din Statele Unite, si i-a fotografiat asa cum si-au imaginat ei ca vor ajunge, dar nu au ajuns, vrea acum sa-i ajute, si pe sarmanii Romaniei.
Mai multe persoane publice s-au alaturat initiativei, si pentru cateva momente au incercat sa se puna in pielea unor persoane fara adapost.
Prin proiectul "Puteam sa fiu eu" se strang banii pentru cei care numesc „acasa", scarile de bloc, garile, parcurile sau tomberoanele.
Fotografiile realizate de Horia Manolache sunt de marti pe site-ul: viatadinsensopus.ro. Acolo puteti dona bani care vor ajunge la organizatia care ii sprijina pe sarmani.
Horia Manolache vrea sa transmita un mesaj clar: oricine poate sa ajunga in locul acelor oameni sarmani, intr-o fractiune de secunde. Chiar si magicul Mos Craciun, intruchipat in sedinta foto de tatal sau.
Horia Manolache, fotograf: "Puteam sa fiu eu- incearca sa puna oameni normali sa se gandeasca ca puteau exista in locul oamenilor strazii. aratam oameni cunoscuti care au avut curajul sa se puna in acest rol."
Amalia Enache, Sore, Marian Ralea, Laura Cosoi, Paul Ipate sau Adrian Despot s-au alaturat proiectului.
Adrian Despot: "Pentru mine a fost simplu si cald, pentru ei e complicat si frig"
Adrian Despot si-a amintit de necajitii din adolescenta lui: "Am copilarit la gara si acolo este o baza a lor. Ii stiam, ne salutam, treceam zilnic unii pe langa altii."
Reporter: "Interactionai cu ei?"
Adrian Despot: "Da, sigur. Imediat dupa Revolutie ei au inceput sa apara"
La randul ei Cristina Balan infatiseaza o fosta artista de succes.
Simona Usurelu, make up artist: "Am incercat sa accentuez probleme de dizabilitati mintale si ce se intampla cu oamenii care trec dintr o parte reala, intr una imaginara"
Amalia Enache si-a lasat in urma seninatatea si s-a transformat intr-o femeie greu incercata, cu cearcane si riduri.
Simona Usurelu, make up artist: "La unii am incercat sa fac o cicatrice, la altii am incercat sa accentuez foarte mult ridurile pt ca trece timpul peste ei si se vad mult mai puternic decat la oamenii de rand."
Monica Tautul, manager comunicare samusocial: "Banii din donatii vor fi directionati spre servicii sociale, medicale, psihiatrice, reintegrare sociala."
Numai in Bucuresti sunt peste 5000 de copii si adulti care locuiesc in strada.
Insa in realitate numarul celor pe care ii vedem seara de seara dormind in scari, in parcuri sau in gara este mult mai mare. Ingrijorator este faptul ca a crescut numarul familiilor cu copii care raman sub cerul liber in fiecare noapte.
Horia Manolache a cunoscut succesul cu proiectul "Print si cersetor". A pozat oameni ai strazii din San Francisco si i-a lasat sa isi imagineze ce ar fi vrut sa ajunga in viata.
Sursa: Pro TV
Etichete: fonduri, donatii, caritabil, oameni ai strazii, amalia enache, adi despot,
Dată publicare:
13-12-2016 18:01