"Puteam sa fiu eu", proiectul unui artist dedicat oamenilor strazii. Reactia lui Adi Despot

×
Codul embed a fost copiat

Artistul care a implinit visul unor oameni ai strazii din Statele Unite, si i-a fotografiat asa cum si-au imaginat ei ca vor ajunge, dar nu au ajuns, vrea acum sa-i ajute, si pe sarmanii Romaniei.

Mai multe persoane publice s-au alaturat initiativei, si pentru cateva momente au incercat sa se puna in pielea unor persoane fara adapost.

Prin proiectul "Puteam sa fiu eu" se strang banii pentru cei care numesc „acasa", scarile de bloc, garile, parcurile sau tomberoanele.

Fotografiile realizate de Horia Manolache sunt de marti pe site-ul: viatadinsensopus.ro. Acolo puteti dona bani care vor ajunge la organizatia care ii sprijina pe sarmani.

Citește și
ajutor familie
Au "minti sclipitoare", insa nu au ghiozdane sau haine pentru a merge la scoala. Drama unei familii din Dambovita
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Horia Manolache vrea sa transmita un mesaj clar: oricine poate sa ajunga in locul acelor oameni sarmani, intr-o fractiune de secunde. Chiar si magicul Mos Craciun, intruchipat in sedinta foto de tatal sau.

Horia Manolache, fotograf: "Puteam sa fiu eu- incearca sa puna oameni normali sa se gandeasca ca puteau exista in locul oamenilor strazii. aratam oameni cunoscuti care au avut curajul sa se puna in acest rol."

Amalia Enache, Sore, Marian Ralea, Laura Cosoi, Paul Ipate sau Adrian Despot s-au alaturat proiectului.

Adrian Despot: "Pentru mine a fost simplu si cald, pentru ei e complicat si frig"

Adrian Despot si-a amintit de necajitii din adolescenta lui: "Am copilarit la gara si acolo este o baza a lor. Ii stiam, ne salutam, treceam zilnic unii pe langa altii."

Reporter: "Interactionai cu ei?"

Adrian Despot: "Da, sigur. Imediat dupa Revolutie ei au inceput sa apara"

La randul ei Cristina Balan infatiseaza o fosta artista de succes.

Simona Usurelu, make up artist: "Am incercat sa accentuez probleme de dizabilitati mintale si ce se intampla cu oamenii care trec dintr o parte reala, intr una imaginara"

Amalia Enache si-a lasat in urma seninatatea si s-a transformat intr-o femeie greu incercata, cu cearcane si riduri.

Simona Usurelu, make up artist
: "La unii am incercat sa fac o cicatrice, la altii am incercat sa accentuez foarte mult ridurile pt ca trece timpul peste ei si se vad mult mai puternic decat la oamenii de rand."

Monica Tautul, manager comunicare samusocial: "Banii din donatii vor fi directionati spre servicii sociale, medicale, psihiatrice, reintegrare sociala."

Numai in Bucuresti sunt peste 5000 de copii si adulti care locuiesc in strada.

Insa in realitate numarul celor pe care ii vedem seara de seara dormind in scari, in parcuri sau in gara este mult mai mare. Ingrijorator este faptul ca a crescut numarul familiilor cu copii care raman sub cerul liber in fiecare noapte.

Horia Manolache a cunoscut succesul cu proiectul "Print si cersetor". A pozat oameni ai strazii din San Francisco si i-a lasat sa isi imagineze ce ar fi vrut sa ajunga in viata.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
O familie cu 3 copii din Sighisoara risca sa inghete in aceasta iarna.
O familie cu 3 copii din Sighisoara risca sa inghete in aceasta iarna. "Spal pe intuneric, copiii tremura cand fac baie"

3 copii din Sighisoara asteapta, cu inima stransa, venirea iernii. Traiesc in conditii greu de imaginat: casa pe care au primit-o din mila unor oameni nu este racordata la curent.

Au
Au "minti sclipitoare", insa nu au ghiozdane sau haine pentru a merge la scoala. Drama unei familii din Dambovita

Poveste impresionanta la marginea orasului Gaesti: Trei frati sarmani, in varsta de 6, 8 si 10 ani asteapta cu nerbadare sa inceapa scoala, desi n-au nici ghiozdane si nici hainute bune, iar parintii nu stiu ce le vor da de mancare in pachetel.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.