Atentie, dispar penele de gasca. Noua tinta a hotilor au ajuns plapumile si pernele "de zestre"

28-02-2014 19:43


In Romania nimic nu ramane nefurat. Dovada ca intr-o comuna din Bihor se petrece un fenomen incredibil. Dispar penele de gasca.

Noua tinta a hotilor din zona sunt plapumile de zestre si pernele umplute cu puf. In zona, vin aproape saptamanal cumparatori, mai ales din Ungaria, care ofera un pret bun pentru marfa de calitate.

Penele sunt prelucrate apoi, in diverse fabrici, si ajung saltele.

"O fortat, sigur. Si-asa cum e, dar...Asta, ca io am fost batuta pe ele bine si iara o fortat", a spus o pagubita.

O alta pagubita are o fata care s-a mutat de multi ani la oras. Casa ei din comuna Ciuhoi e goala acum, nelocuita, iar hotii stiau acest lucru.

Au fortat usa de la intrare si au furat plapuma de pe pat - grea de 8 kilograme. Insa paguba cea mare a fost la vecini. Trei plapumi - dune, cum le numesc localnicii, si-au luat zborul. Si asta nu e tot.

"D-apoi trei dune mari si 20 de litri de palinca", a spus o femeie.

Penele de gasca sunt la mare cautare, mai ales ca, in vestul tarii, hotii au si cui sa le vanda. Din cand in cand, pe ulitele satului, trec masini cu numar de Ungaria care aduna perne si plapumi de la tarani, cel mai probabil pentru fabricile de saltele si pilote din tara vecina.

"Se vand, ca vin aicea tigani de prin Ungaria, dupa dracu-i stie, ca numar unguresc e, si striga: pene cumparam, pene cumparam", a spus un localnic.

Politistii au cativa suspecti. Pentru o plapuma de sapte-opt kilograme, hotii pot obtine chiar si 400 de lei, in functie de calitatea materialului.

Tags: pene, gasca, furt, bihor, romania,

VIDEO PROTVPLUS.RO