Pelicanul care s-a izolat si e trist dupa ce prietenul sau, paznicul Gheorghe, a murit. "Considera omul unul dintre ai lui"

29-01-2016 19:43


Situatie neobisnuita la Delfinariul din Constanta. Angajatii se straduiesc sa scoata din depresie un pelican. Intre inaripatul pe nume Costica si unul dintre paznici se legase o stransa prietenie.

Din pacate insa, omul s-a stins, iar pelicanul s-a izolat. Specialistii delfinariului incearca sa-i gaseasca printre ingrijitori un alt prieten, care sa-i inlature tristetea.

Paznicii si ingrijitorii delfinariului au incercat, pe rand, sa il inveseleasca pe Costica. Pelicanul e insa mai tot timpul trist. Nu poate trece peste pierderea celui mai bun prieten al lui, nea Gheorghe. Vara trecuta, pelicanul Costica isi urma peste tot prietenul.

Dupa moartea lui nea Gheorghe, pelicanul si-a cautat prietenul zile intregi, pe toate aleile complexului. Trist ca nu-l mai gaseste, sta departe de fratii lui, singur, in locul in care obisnuia sa-l astepte si inainte pe nea Gheorghe.

Anca Mihai, muzeograf: "A fost foarte mult atasat de unul dintre agentii de paza, iar de cand nu mai este in viata dumnealui, este foarte suparat si s-a izolat de grupul din care face parte. Cea mai mare parte a timpului in locul acesta prefera sa stea."

Adrian Balba, director Delfinariul Constanta: "Nu ramane acum decat sa ii gasim un alt prieten, el si-l cauta printre agentii de paza, sper sa rezoneze cu unul dintre ei. Este un pelican deosebit, un mascul mai deosebit care si-a schimbat putin comportamentul in sensul apropierii de om si considera omul unul dintre ai lui, fiindca face niste gesturi pe care le vedem intre pelicani."

Specialistii spun ca numai timpul poate vindeca tristetea pelicanului. Si de ce nu, putin rasfat: o portie de peste in plus.

Vizitatorii care vor sa il incurajeze pe Costica il pot gasi la Delfinariul din Constanta in fiecare zi pana la orele 17.

VIDEO PROTVPLUS.RO