Patrick Mondiano, cel mai cautat autor la Targul International Gaudeamus. Care sunt ofertele pentru cei mici

Ultima actualizare: 23-11-2014 06:51

In era internetului, statisticile arata ca piata cartii este in scadere continua. Mai sunt insa oameni care se bucura sa citeasca si sa cumpere carti.

Asa ca au venit la Gaudeamus, cel mai mare targ de profil din tara, pregatiti sa ia cat mai multe volume. Cel mai cautat autor este Patrick Mondiano, castigatorul Premiului Nobel pentru literatura.

Un targ de carte pare o lume de basm pentru cei care iubesc cu adevarat lectura. Oamenii vaneaza titluri noi, recomandari de la prieteni sau opere scrise de autorii lor preferati.

O carte poate costa de la 5 lei pana la peste 300 de lei, dar cei mai multi dintre cititorii care se dedica pasiunii lor, spun ca preturile sunt accesibile. Si, dincolo de investitia in biblioteca de acasa, investitia este in primul rand in noi insine - spun ei.

Pentru unii, cartea in sine este un obiect pe care il iubesc si care ii atrage catre citit. O doamna, de exemplu, a cumparat o carte de 800 de pagini, pe care abia asteapta sa o termine.

Cartile de istorie, beletristica si dezvoltare personala raman constant in interesul publicului.

Castigatorul unui premiu Nobel atrage, intotdeauna, cumparatori. Asa ca multe editurii au publicat deja titluri semnate de francezul Patrick Modiano. "Strada dughenelor intunoacoase" este doar unul dintre ele.

Si pentru cei mici editurile vin cu suprize. In top sunt anul acesta audiobook-urile cu basme si povesti romanesti. Pot fi o solutie, daca nu reusiti sa-i apropiati pe copii de carte.

Targul de carte gaudeamus vine anul acesta cu peste 400 de expozanti si este deschis pana duminica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO