Au venit americanii intr-o comuna din Bacau. 16 voluntari lucreaza de zor de cateva zile la ridicarea unei case pentru doi batrani sarmani.

Au fost invitati de o fundatie umanitara si au venit in Romania pe banii lor, bucurosi ca pot da o mana de ajutor. Cel mai tanar voluntar american are numai 16 ani, iar cel mai varstnic 82. Cu totii au sosit in comuna Nicolae Balcescu, din Bacau, nerabdatori sa se apuce de lucru.

"A fost o experienta nemaipomenita pana acum. Am intalnit multi oameni si e distractiv", a spus Leeanna Bremer.

Nea Petre si tanti Varvara sunt casatoriti de 40 de ani si au impreuna sase copii raspanditi prin toata lumea, care abia-si duc zilele. Casa in care au locuit o viata sta sa cada, iar capul familiei e tintuit intr-un scaun cu rotile. Au avut noroc, pentru ca voluntarii americani vor sa le faca o casa trainica.

Strainii stau in Romania pe cheltuiala lor. Materialele de constructie au fost puse la dispozitie de fundatia care i-a chemat la noi in tara.

"Sunt persoane foarte dedicate si stiu ca vor sa ajute. Nu se lasa impiedicati nici de vreme. Stim ca mancarea ii motiveaza si de aceea ne ingrijim de zona aceasta culinara", a spus Andrei Chirila, director executiv ONG.

Voluntarii lucreaza toata ziua, iar seara viziteaza imprejurimile. Au fost la salina de la Targu Ocna si planuiesc sa vada si Brasovul inainte sa se intoarca la ei in tara.