"Nici vene nu mai am. Imi este frica". O tanara de 25 de ani are nevoie de un transplant de plamani pentru a ramane in viata

Ultima actualizare: 23-02-2015 07:03

Ne plangem de problemele pe care le avem si de multe ori nu ne dam seama cat suntem de norocosi. Cerasela, o fata de 25 de ani, se lupta pentru viata si considera fiecare zi un dar de la Dumnezeu.

Fata sufera de insuficienta pulmonara grava si are nevoie urgent de un transplant de plamani. Cazul ei este cu atat mai dificil cu cat, in urma cu 4 ani, a mai suferit un transplant de plamani.

Viitorul ei depinde insa de niste aprobari de la autoritatile medicale, ca sa poata merge la Viena pentru operatie.

"Mi-e frica ca o sa stau prea mult pe lista, din zi in zi ma simt mult mai rau, starea mea se inrautateste. Nici trei scari nu pot sa urc, obosesc foarte rau...", a spus Cerasela.

Cerasela are doar 25 de ani. In spatele unei tinere frumoase se ascunde un suflet trist, a carui viata atarna de un fir... Plamanii ii dau aer cu portia si de aproape 10 ani se lupta sa traiasca. Boala a fost de neoprit. A avansat si a obligat-o sa renunte la scoala, dupa 10 clase. Intr-un final a fost diagnosticata cu fibroza pulmonara.

"De atunci numai prin spitale, operatii, medicamente si nu am mai continuat. Imi placea mult sportul, sa joc handbal. Dar nu s-a putut, daca plamanii mei nu au fost sanatosi... ", spune tanara.

Ajunsese sa nu se mai poata da jos din pat. In 2011, medicii din Viena i-au facut un transplant de plamani. Spera sa duca o viata normala, dar la sfarsitul anului trecut o bacterie i-a atacat din nou plamanii. Acum, plamanii ei mai functioneaza doar la 15 la suta din capacitate. Dupa 4 pasi oboseste. Are nevoie de masca de oxigen. Doar un al doilea transplant ar putea-o ajuta.

"Nici vene nu mai am, uita-te ce e aici", spune Cerasela.

"A inceput sa planga, sa spuna ca o sa moara. Noi i-am spus ca poate Dumnezeu mai face o minune si de data asta. Sunt foarte grele toate bolile, dar sa nu ai aer e cea mai grea boala", spune Alexandrina Mihovici, mama tinerei.

Pentru a fi pusa pe lista de transplant, Cerasela trebuie sa ajunga la Viena pentru o noua evaluare. "Imi doresc o noua sansa la viata, un nou transplant, sa fiu bine, sa am o viata normala. Sunt momente cand zic ca nu mai rezist si nu mai pot si de ce mi se intampla mie toate astea. Cu plamanii astia nu pot sa rezist", mai spune pacienta.

Ministerul Sanatatii i-a aprobat acum o saptamana o suma de aproape 30 de mii de euro pentru investigatii. Mai are nevoie insa de bani pentru drum si cazare si de inca 120.000 de euro pentru transplant. Si nu poate pleca fara sa aiba la ea o instalatie de oxigen.

Puteti sa o ajutati pe Cerasela donand bani in urmatorul cont:

RO73RNCB0047109085510005 BCR LEI PE NUMELE ALEXANDRINA MIHOVICI

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO