Nuntile au ajuns in era digitala. Cum arata rochia de mireasa creata cu ajutorul unui avatar si cununia filmata cu drona

Ultima actualizare: 22-02-2015 07:06

Iata un pont pentru domnisoarele care urmeaza sa se casatoreasca: rochia de mireasa nu se mai face la croitor, ci cu ajutorul unui avatar 3D.

Unele case de moda si-au cumparat aparate care scaneaza silueta femeii si le creeaza tinuta dupa mulajul obtinut, fara ca aceasta sa mai mearga la probe. Ramanem in era digitala si va mai spunem ca si nuntile se filmeaza cu drone.

Era digitala patrunde puternic pana si in lumea rochiilor de mireasa. Uitati de masuratorile de odinioara si de drumurile la croitor. Tehnologia moderna usureaza munca designerilor. In prima faza, un dispozitiv scaneaza silueta si creeaza un avatar al viitoarei mirese. Apoi, softul reda dimensiunile exacte. Pe baza avatarului, se creeaza un mulaj, care ajunge in atelierul in care se croieste rochia de mireasa.

Victor Sima, producator rochii de mireasa: ''Putem creea toata colectia de rochii direct in format digital. Absolut orice se poate face in varianta virtuala."

Cristina locuieste in Londra si a venit in Romania special sa-si caute rochia de mireasa, pentru ca se casatoreste in septembrie. Pentru ea, varianta rochiei virtuale se potriveste perfect.

"Am vazut acest program si cred ca e mult mai bine pentru mine, decat sa stau cu masuratorile. Consider ca e mult mai interesant", spune Cristina.

Exista totusi si riscuri, tocmai de aceea designerii recomanda macar o proba inainte de nunta.

Victor Sima, producator rochii de mireasa: "Toate miresele slabesc inainte de nunta".

Cele care si-au gasit rochia, trebuie sa ia in calcul si varianta prin care va fi imortalizat evenimentul. La mare cautare sunt acum dronele.

Georgiana Casangiu, reprezentant producator drone: "Isi doresc lucrul acesta pentru ca sunt niste cadre foarte frumoase. Intrarea, iesirea din biserica... Sunt cadre frumoase, care merita."

Una peste alta, pregatirile sunt primele greutati din cuplu. Greul insa abia apoi incepe. In Romania, una din 5 casatorii se sfarseste printr-un divort, in fiecare an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO