Doctorul care a lasat o fetita cu un picior mai scurt decat celalalt va plati o suma uriasa familiei. Decizia vine dupa 7 ani
Acuzat de neglijenta, un medic a fost pus sa plateasca 200 de mii de euro. Este ortoped la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucuresti, iar instanta l-a obligat dupa 7 ani de proces sa achite aceste daune unei familii din capitala.
Parintii unei fetite sustin ca din cauza unor manevre terapeutice gresite, facute de respectivul medic, fiica lor are acum un picior mai scurt si poarta numere diferite la pantofi. Sentinta e definitiva si irevocabila, iar suma va fi suportata in proportie de 75 la suta de doctor.
Indurerata, familia fetitei, care avea numai 2 ani si 7 luni cand a fost dusa la spital cu o fractura la picior, spune ca nicio suma nu poate sterge drama pe care au trait-o. In numele lor vorbeste astazi avocata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
“S-a apelat la un tratament cu benzi adezive si cu tractiune extensie cu o greutate plasata la capatul unor benzi adezive. A fost aplicat gresit. Practic s-a ajuns la crearea unui sindrom de compartiment si la necrozarea musculaturii de la genunchi in jos la membrul stang al fetitei”, spune Raluca Simion, avocata familiei.
De atunci, fetita a avut nevoie de kinetoterapie zilnic. Abia dupa un an si jumatate a putut sa mearga. A ramas insa cu un handicap: piciorul stang e cu 2 centimetri mai mic decat cel drept si va avea nevoie de mai multe interventii chirurgicale.
“O va afecta mult mai mult pe viitor ceea ce i s-a intamplat pentru ca intr-un fel percepe un copil o astfel de afectiune si in cu totul alt mod se manifesta adultii cu o femeie tanara care nu mai are cum ...nu stiu ... sa poarte un pantof cu toc, o fusta”, mai spune avocata familiei.
De cealalta parte, doctorul explica faptul ca procedat corect.
Medicul acuzat sustine ca nu este vinovat. El spune ca pacienta a plecat din acest spital in conditii de siguranta si ca leziunile produse au fost depistate dupa ce pacienta a fost operata in alte spitale. Mai mult, el spune ca nici Colegiul Medicilor, nici spitalul nu il acuza de nimic, dar totusi va respecta hotararea judecatoreasca.
O hotarare data de Curtea de Apel Bucuresti, dupa 7 ani de judecata, il condamna pe medic la 4 luni de inchisoare cu suspendare si la plata unor daune materiale si morale in valoare de 200 de mii de euro.
Din aceasta suma, Spitalul Marie Curie va plati 50 de mii de euro, iar restul vor trebui platiti de doctor. Cea mai mare despagubire medicala, in caz de malpraxis, ramane cea impusa chirurgului Naum Ciomu care, acum 10 ani, i-a sectionat penisul unui pacient intr-o operatie de rutina. Pacientul a primit 500 de mii de euro daune morale.
Sursa: Pro TV
Etichete: spital, medici, daune, handicap, malpraxis, marie curie,
Dată publicare:
06-10-2014 18:39