O noua moda printre restaurantele din Romania. Decizia luata de patroni pentru a-si hrani sanatos clientii fara a mari pretul
Un concept nou si sanatos ia avant si la noi in tara. Restaurantele si bistrourile au inceput sa isi faca propriile sere, sau chiar ferme de unde se aprovizioneaza.
Astfel, bucatarii stiu sigur ca vor gati doar cu legume de calitate si ca au mereu la dispozitie oua proaspete.
Bucatar: "De aici luam in fiecare dimineata legumele care avem nevoie pentru restaurant, de sezon care se fac la noi: ridichi, cepa, usturoi si salata verde, care nu e foarte mare dar o sa mai creasca"
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Proprietarul unui restaurant de langa Cluj le prezinta celor interesati gradina de legume din care face mancarurile delicioase.
Stefan Tamas, gastronom si proprietar restaurant: "Aceste legume le folosim prima data dimineata la micul dejun, apoi pentru paltourile acestea traditionale, pentru salate, dar si cu branza, asa cu oua fierte."
Chiar daca legumele sunt cultivate ecologic iar procesul este costisitor, acest lucru nu se simte si in pretul preparatelor.
Stefan Tamas, proprietar restaurant: "Pretul noi nu il ridicam, pentru ca la noi sunt importanti clientii care vin aici si nu castigul din aceste legume inseamna profit, ci sa castigam clientii."
Ionut Gurau din Constanta are un bistro dar si mai multe sere la marginea orasului de unde se aprovizioneaza el dar si alti colegi de breasla.
Ionut Gurau, administrator sera: “Am plantat castravetii avem deja si rosiile plantate intr-o luna de zile le vom culege urmeaza a treia sera de plantatii de rosii si ardei care ne servesc pe tot parcursul anului. Toate legumele noastre sunt bio nu folosim chimicale."
Din dorinta de a manca sanatos administratorul unui alt restaurant si-a facut o ferma. Aici creste curcani, pui, gaini si rate.
Daniela Cojocariu: ”Carnea pe care noi o folosim in preparare provine de la ferma noastra unde pasarile sunt hranite cu cereale, nu li se da absulot nimic din ce inseamna concentrate.”
In acest caz proprietarii confirma ca si-au redus o parte din costuri.
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, restaurante, ferme, clienti, sere,
Dată publicare:
15-04-2016 18:50