O fetita de 13 ani are nevoie de ajutor pentru a merge ca un copil normal. Si parintii ei au probleme mari cu picioarele

30-04-2015 17:46


Greu incercati de soarta, doi soti din Arges au decis sa sacrifice totul pentru ca fiica lor de 13 ani sa poata merge. Bianca sufera de parapareza spastica si abia poate pasi.

Mama ei, afectata de aceeasi boala, a trecut prin 38 de operatii, iar tatal si-a pierdut ambele picioare intr-un accident. Bianca mai are nevoie de 8000 de lei pentru o operatie salvatoare.

Bianca a fost un copil sanatos pana la varsta de 8 luni, cand, brusc, piciorusele ei si-au pierdut puterea. Imediat ce au aflat diagnosticul, parintii, care stiau ce inseamna durerea si chinul, au hotarat sa lupte pentru ca fata lor sa duca o viata normala.

"Am dat de permis si conduc, mi-am luat masina, am modificat-o ... conduc. O duc la scoala”, povesteste mama fetei.

Bianca viseaza sa alerge impreuna cu alti copii de varsta ei. Incearca sa fie vesela, dar tristetea i se citeste in priviri.

"Ce-ti doresti tu acum cel mai mult?
- Sa ma fac bine! Sa pot sa merg ca un copil normal. Sa devin medic, pentru a ajuta, la randul meu, alte persoane ...”
, spune Bianca.

Tatal Biancai se uita, sfasiat de durere, la suferinta fiicei lui. El insusi ar avea nevoie de proteze la ambele picioare, dar nu vrea ajutor pentru el.

"In 1995 am avut un accident de tren, duceam pe cineva la gara, un prieten, m-a agatat scara trenului, m-a rostogolit, mi-au intrat picioarele sub roata, mi-am pierdut picioarele, ambele! Nu mai am asteptari pentru mine, dar pentru fetita da."

Bianca a fost operata deja de doua ori la Chisinau, dupa o metoda revolutionara, si a facut progrese uluitoare. Muschii ei au devenit mai elastici, iar doctorul care o are in grija spune ca are sanse mari de recuperare totala.

Chiar si profesorii si colegii de scoala s-au mobilizat in ajutorul copilei.

"A fost singura din clasa care nu a putut sa mearga in excursie din cauza drumului care era dificil pentru ea de mers pe jos. Desi nu a aratat, eu sunt convinsa ca a suferit”, spune o colega.

Bianca este programata la operatie pentru saptamana viitoare, dar va ajunge pe mainile medicului salvator doar daca strange in cateva zile 8000 de lei.

CONT BANCAR: RO58RNCB0626047091880001
TITULAR: CRUDU TANŢA MARILENA

 

VIDEO PROTVPLUS.RO