Protest indraznet la Parlament. Cum au ales sa-si exprime frustrarea cei care lupta impotriva "mafiei politelor RCA"

29-04-2015 13:10


Protest inedit, miercuri, in fata Palatului Parlamentului.

Reprezentanti ai mai multor service-uri din Capitala si din tara si-au strigat nemultumirea fata de alesii care, de aproape un an, tin la sertar o lege privind infiintarea unui corp independent al expertilor si evaluatorilor tehnici auto, care sa evaluzeze pagubele accidentelor. In semn de protest, mai multe fete angajate special au purtat tricouri cu mesaje indraznete.

Dincolo de portavoci si pancarte, reprezentantii service-urilor au tocmit pentru protestul organizat in fata Parlamentului patru domnisoare pe care le-au imbracat in tricouri inscriptionate cu mesaje sugestive.

Toate faceau trimitere catre legea pe care alesii o au pe mese din vara anului trecut si care se refera la infiintarea unui corp independent al evaluatorilor. Acestia ar trebui sa se pronunte cu privire la pagube in cazul unor accidente. Acum, doar reprezentantii companiilor de asigurari au un punct de vedere.

"Suntem nemultumiti de firmele de asigurari care nu mai achita la timp daunele", a spus Maria Cretu, reprezentant Asociatia Societatilor de Service Auto Independente.

Reprezentantii service-urilor au adus in fata Parlamentului si cateva masini distruse in accidente pentru care, sustin ei, proprietarii nu au primit niciun ban de la societatile de asigurare, desi cei vinovati aveau polita RCA.

"Plata asigurarilor a devenit o exceptie. Sunt intarzieri de sute de zile", a spus Cristian Muntean, presedinte Asociatia Societatilor de Service Auto Independente.

Pana acum, reprezentantii firmelor de asigurare nu sustin un astfel de proiect pe motiv ca s-ar crea un monopol al acestor experti independenti, lucru care ar duce la scumpirea politelor.

Propunere legislativa pentru constituirea, organizarea si functionarea Corpului expertilor si evaluatorilor tehnici auto din Romania a fost respinsa de Senat, iar acum este in sertarele deputatilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO