O femeie catre Boc: "Aveti salarii de miliarde, iar noi nu avem chiloti!"

Ultima actualizare: 08-10-2012 12:55
Inundatii Botosani

O localnica din comuna botosaneana Padureni, a carei casa a fost inundata, i-a reprosat premierului Emil Boc, care a mers sa vada efectele viiturilor, ca guvernantii isi fac salarii "de miliarde", in timp ce oamenii "nu au chiloti".

Tot la Padureni, o alta localnica a strigat, la randul sau, spre delegatia guvernamentala: "Bine ca veniti, va plimbati, filmati, dar nu puneti mana sa ne ajutati".

Premierul Emil Boc s-a aflat si in municipiul Dorohoi, grav afectat de inundatii, iar la iesirea din primarie, unde s-a intalnit cu autoritatile locale, a fost apostrofat de cinci-sase tineri care i-au reprosat lipsa locurilor de munca si i-au spus ca "de la Stefan cel Mare o sa porneasca revolutia".

Boc le-a raspuns: "Lasati ca scoatem noi tara la capat", punandu-i mana pe umar unuia dintre tineri. Premierul a mers apoi in mai multe case din municipiu, puternic lovite de inundatii, iar oamenii l-au huiduit si i s-au plans de lipsa salariilor si a locurilor de munca, cativa dintre ei strigand: "Fie-va mila, domnule Boc", "Mai bine taiati-ne 100% decat sa ne lasati asa".

Potrivit unui bilant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Botosani, aproape 1.000 de gospodarii, precum si 2.370 de hectare de pasuni si 1.845 de hectare de teren arabil au fost inundate in urma revarsarii apelor.

Totodata, din cauza inundatiilor au fost evacuate 1.768 de persoane, aproape 40 de animale au fost luate de ape, iar 221 de kilometri de drumuri au fost avariate.

Debitul Siretului ar urma sa ajunga, miercuri dimineata, la 2.000 de metri cubi pe secunda in zona Lespezi, dublu fata de valoarea inregistrata marti dimineata, cresterea fiind generata de intrarea pe cursul romanesc al unui varf de viitura venind dinspre Ucraina.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO