O femeie aflată în autoizolare a fugit pe fereastră. Cum ignoră românii restricțiile

Ultima actualizare: 22-03-2020 22:12

În ciuda tuturor avertismentelor, recomandărilor și chiar rugăminților formulate de autorități, foarte mulți dintre românii aflați în autoizolare dau dovadă de inconștiență, sfidează și chiar șochează.

 

 

Aceștia fug din casele în care ar trebui să rămână încuiați și îi pun astfel în primejdie pe cei cu care intră în contact.

Pe viitor, cei care mai fac asta vor ajunge în carantină sub pază și vor fi acuzați penal.

La câteva ore după adoptarea ordonanței militare, în sectorului 3 al Capitalei s-a declanșat alerta. O femeie care a venit de curând dintr-o zonă de risc nu a respectat măsura autoizolarii la domiciliu.

Dimineață, în jurul orei 3, polițiștii secției 13 au fost alertați prin serviciul unic de urgență 112 că femeia care trebuia să rămână autoizolată ieșise pe fereastra din casă. A fost alertată Direcția de Sănătate Publică, iar prima măsură luată împotriva femeii a fost plasarea ei cu forța în carantină pentru următoarele 14 zile.

Iar la Petroșani, un bărbat de 33 de ani, obligat să rămână în casă încă din 11 martie a fost prins de un echipaj al poliției la volan, deși nu avea permis. Mai grav, individul care este contactul unei asistente confirmată pozitiv cu covid-19 conducea băut, etilotestul indicând o alcoolemie de 0,73.

Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara: ”Polițiștii au verificat bazele de date ale DSP și figura cu măsură autoizolare dosar penal, conducere fără permis, sub influență, iar bărbatul a a primit amendă de 5000 de lei pentru nerespectarea măsurii autoizolarii.”

Odată cu înăsprirea măsurilor de combatere a răspândirii noului virus, poliția de frontieră a trimis în întreaga țară listele cu toți cei care s-au întors în România după declanșarea crizei.

Chestor de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat: ”Aceștia sunt verificați în permanență de structurile de ordine publică la nivel local cu privire la respectarea condițiilor de autoizolare. Până acum au fost deschise de polițiști 117 dosare și au fost aplicate 329 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legale.”

Odată cu modificarea Codului Penal, toți care ignoră îndemnurile autorităților și zădărnicesc combaterea bolii riscă să facă până la 15 ani de închisoare dacă provoacă îmbolnăviri în lanț, ba chiar și decesul celor infectați.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO