O fată din Botoșani a devenit mamă la 13 ani. Medicii sunt îngrijorați: ”Nu e singura”

Dată publicare: 05-02-2018 14:35
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


nastere

O fetiță de 13 ani, din județul Botoșani, a devenit mamă la sfârșitul anului trecut. Medicii spun că acesta nu este un caz singular, dimpotrivă, fiind înregistrate tot mai multe nașteri la copile din ce în ce mai tinere.

 

Anul acesta, copila devenită mamă înainte de vreme va termina clasa a VIII-a. Planurile ei erau, înainte, altele: să intre la un liceu bun, apoi să meargă la facultate, ca să devină profesoară, relatează monitorulbt.ro.

Fenomenul naşterii la vârste fragede nu mai este o noutate la Botoşani. 

Anul trecut, în evidenţele autorităţilor au intrat 95 de botoşănence devenite mame înainte de a împlini 18 ani. Cea mai tânără dintre ele avea doar 13 ani, atunci când a fost dusă în sala de naşteri şi a trebuit să facă operaţia de cezariană, care i-a amputat pentru totdeauna copilăria.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă, în 2017 au mai intrat în rândul mamelor două copile în vârstă de 14 ani, 13 de 15 ani, 22 de 16 şi 55 în vârstă de 17.

”Din totalul mamelor minore care au născut în 2017, doar una a ajuns în centrul maternal. Celelalte au fost integrate în familie, fiind ajutate de părinţi să-şi crească micuţii”, a declarat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

 

Sursa: monitorulbt.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO