O altfel de plaja. Povestile romanilor prea saraci ca sa mearga la mare, care se bronzeaza pe aleile parcurilor

16-08-2014 18:34

Traiti la oras in apartamente meschine, fara aer conditionat, cu pensii ridicole, sute de oameni saraci care impart cu noi toti aceasta vara reinventeaza o altfel de plaja.

Amatori de bronz si de soare, isi intind paturile pe aleile parcurilor, si se racoresc cu apa adusa de acasa. ''Este singura mare pe care ne-o putem permite'', spun cu amaraciune si cu nostalgie.

Cu pielea strasnic stropita cu apa din bidonul adus de acasa, Ana Purcaru are pielea aramie de parca ar fi stat de la inceputul sezonului la mare. Cand colo a mai vazut litoralul doar in vederi.

Ana Purcaru, 75 de ani: "Eram domnisoara! M-as duce, dar n-am bani. Venim aici ca nu ne cere nimeni bani, ne tavalim. Vin din aprilie."

Deja are o tehnica a ei. Pe langa sticla cu apa cara si una cu gheata, astfel incat sa se poata racori cat mai mult Cu o pensie insignifianta si prietena ei vede valurile doar in gand.

Smaranda Tiron: "Vin de ani de zile. Si copiii i-am crescut tot pe aici."

Parcul este singura plaja pe care si-o permit si alti soti. Acum se hranesc din amintirile tineretii.

George Baboi: "De exemplu, am fost la Venus. Aveam casuta inchiriata, gradina de vara, stateam pana la 12 noaptea la gradina, cate un mic doi."

In vecinatate pe o pajiste numita pompos plaja ecologica, sunt multi cei care se perpelesc la soare.

Aurel Bundache: "Si iarba, si nisip, si palmieri, se bronzeaza omul. Plus dusurile care sunt pt racorire, dar noi ne mai racorim si asa."

Si aici, ca si la Mamaia, exista o zona de fite, pe care o ocupa doar cei care se trezesc de dimineata.

Iulian Iordachescu: "Cei care stau pe paturi aia sunt sinistrati, noi care stam pe sezlong suntem mai moderni. Nici nu-mi place mie marea. Acolo se duc femeile bolnave, cu probleme. Sau barbatii, intelegeti? Mie imi place muntele."

Singurul inconvenient invocat de doamnele care se dezgolesc pe alei ar fi acela ca din cand in cand unii barbati indiscreti le privesc prea insistent. Insa asta se intampla oricum si la... mare.
 

Tags: plaja, bronz, soare, caldura,


VIDEO PROTVPLUS.RO