O adolescentă de 16 ani luptă pentru viaţa ei, cu arsuri grave, după ce a turnat benzină în sobă ca să înteţească focul şi a provocat o explozie.

Fata locuieşte în judeţul Bacău, unde era în vizită la o prietenă, când s-a întâmplat nenorocirea şi hainele i-au fost cuprinse de flăcări.

Un vecin i-a sărit în ajutor până să ajungă echipajele de la pompieri şi de la ambulanţă. Adolescenta a fost transportată întâi la spitalul din Bacău, apoi în Capitală.

Copilă era la o prietenă din vecini şi a vrut să înteţească focul în sobă. Rămasă singură în casă, a găsit un bidon cu benzină şi a turnat-o peste lemnele aprinse. A urmat o explozie devastatoare:

Prietenă a fetei: "Nu ştiu ce a făcut, deodată am auzit bubuind şi am văzut flacără."

Vecinii au auzit şi ei zgomotul exploziei şi i-au sărit fetei în ajutor. Au găsit-o în casă după uşă şi cu mâinile apărându-şi faţă de flăcări.

Mihaela Anton, vecină: "Şi când a scos-o afară a luat pantaloni de pe ea că erau topiţi se topeau hainele pe ea."

La spitalul din Bacău copila a stat două ore, cât medicii au stabilizat-o şi au pregătit-o pentru transferul cu o maşină SMURD la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Are arsuri pe mai mult de 80% din suprafaţa corpului şi îi sunt afectate căile respiratorii. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

Geanina Pricopi, director îngrijiri medicale Spitalul Judeţean Bacău: "Pacienta a fost stabilizată de către echipa multidisciplinară şi a fost trimisă către spitalul Grigore Alexandrescu."

Tatăl fetei spune că nici măcar nu îşi poate imagina chinul prin care trece copilă lui.

Petrică Ilie, tatăl fetei: "Este un profesor care o investighează şi o operează. Nu ştiu nimic. Dumnezeu ştie."

Mama adolescentei este la Bucureşti alături de fiica sa şi se roagă pentru viaţa ei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!