Nu vrei sa ramai blocat in trafic? Ia aerotaxiul!

10-02-2009 00:00


"Obisnuiti-va sa vedeti elicoptere langa voi, pentru ca, asemenea telefoanelor mobile, vor fi din ce in ce mai multe", ne anunta un pilot care a aterizat extrem de aproape de parcarea unui hipermarket din Oradea.


A lasat doi oameni care platisera pentru o cursa cu aerotaxiul. Multi au ramas cu gura cascata si s-au intrebat daca e legal. Este, cu anumite conditii, spun cei din Autoritatea Aeronautica Civila. 

A fost o aparitie pe cat de surprinzatoare, pe atat de spectaculoasa pentru oamenii care erau in parcarea hipermarketului de la marginea orasului. Elicopterul a aterizat pe un teren, la cativa metri de masinile parcate.

Autoritatile spun ca, cel putin in lipsa unei legislatii foarte clare in acest domeniu, orice elicopter poate ateriza in parcari sau terenuri, chiar si in orase. Trebuie indeplinite doar cateva conditii: pilotul trebuie sa aiba aprobarea proprietarului de teren pentru a ateriza sau de cea a autoritatilor, daca e vorba despre vreun teren public.

Restul depinde de pilot, care raspunde cu licenta pentru siguranta aterizarii. Un astfel de eveniment a mai avut loc, de pilda, in noiembrie. Atunci, un elicopter a aterizat in parcarea unui supermarket din Bacau.


Tags: elicopter, taxi,

VIDEO PROTVPLUS.RO