Cu elicopterul la cumparaturi!

Ultima actualizare: 16-10-2012 16:24

Scene cu totul inedite in parcarea unui centru comercial din Bacau: un elicopter particular a aterizat acolo. Pilotul a stationat cateva minute, apoi a decolat si si-a vazut de drum.

Imaginile surprinse de un amator arata cum un elicopter stationeaza in parcarea unui hypermarchet de la marginea orasului Bacau, dupa care decoleaza.

Faptul ca decoleaza la scurt timp dupa ce a stationat ar putea insemna ca nu a fost vorba de o aterizare in regim de urgenta determinata de o defectiune tehnica, ci de o aterizare facuta cel mai probabil cu acordul proprietarului acelui teren in speta patronul supermarchetului.

Aparatele de zbor ultrausoare au obligatia de a nu zbura sub 500 de metri inaltime si de a anunta Comandamentul Operational Aerian Principal al Fortelor Areriene Romane de unde decoleaza si unde aterizeaza.

Nu este insa obligatoriu sa anunte si daca pe drum pilotul vrea sa mai opreasca. O poate face cu acordul proprietarului si cu conditia de a fi intr-o zona nepopulata, adica la marginea orasului.

Numarul aparatelor de zbor ultrausoare a crescut foarte mult in ultmii ani. In acest moment insa nu este prea clar cine ar trebui sa ii sanctioneze pe cei care incalca regulile codului aerian, iar monitorizarea celor care zboara cu ultrausoarele este deficitara. Ministerul Transporturilor intentioneaza sa modifice legea in aces sens.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO