Nu toata lumea a facut gratar si s-a distrat in club de 1 Mai. Zeci de mii de romani au lucrat "cu drag si spor"
Ziua muncii nu i-a prins pe toti la terasa, picnic sau plaja. Zeci de mii de romani au lucrat "cu drag si spor", chiar daca cei din familie ii asteptau la petrecere.
Numai pe strazile din Capitala, pe cele 10 santiere deschise, sute de muncitori angajati la firme private au sapat si asfaltat de zor, ca sa termine lucrarile la timp.
In buricul Bucurestiului, la doi pasi de cladirea Guvernului, nu s-a simtit atmosfera de sarbatoare, ci dimpotriva ..in loc de muzica a rasunat zgomot de pickhammer. Desi este 1 mai muncitoresc, nu mai e sarbatoarea care era altadata. Iata ca oamenii care trebuie sa respecte un contract muncesc incontinuu. De 1 mai, pe Calea Victoriei sunt schimbate retelele de utilitati, vechi de peste 80 de ani.
Muncitorii trebuie sa termine instatiile pana pe 20 mai, iar pana la vara trotuarul pietonal largit ar trebui sa fie gata. Sunt schimbati inclusiv stalpii de iluminat, pentru ca artera istorica sa recapete atmosfera boema din perioada interbelica.
Pe santierul pasajului Vitan-Barzesti a inceput deja ridicarea fundatiei pentru al doilea pod. Constructorii ii aduc pe muncitori la lucru in fiecare weekend, iar de 1 mai nu au facut exceptie.
Printre "norocosii" care au muncit de Ziua Muncii s-au numarat medicii ori soferii de la RATB.
Bugetarii au primit liber pe 1 si 2 mai, insa firmele private au avut de ales daca isi lasa angajatii sa petreaca in familie ori sa vina la lucru.