Nu se poate deplasa, insa e considerat "cel mai cinstit muncitor din Cluj". Campania initiata pentru a-l ajuta pe Robi

Ultima actualizare: 16-01-2016 07:11

Impresionati de povestea unui vanzator ambulant, taximetristii din Cluj au initiat o campanie de ajutorare.

Tanarul nu se poate deplasa, dar handicapul nu il impiedica sa iasa cu caruciorul in trafic. Vinde diverse lucruri, iar soferii ii admira vointa si harnicia si vor sa-i cumpere un carucior cu motor, ca sa-i faca viata mai usoara.

Toti soferii din Cluj il cunosc pe Robi. Indiferent de vreme, il vad zi de zi cum isi impinge caruciorul, taraba din care vinde maruntisuri in trafic. Tanarul de 33 de ani sufera de paralizie cerebrala, se exprima greu si nu si-a putut gasi un loc de munca.

CONTURILE IN CARE PUTETI DONA

Titular cont Lukacs Robert
SWIFT CODE: BTRLRO22
Cont EURO: RO79BTRLEURCRT00M5623902
Cont RON: RO94BTRLRONCRT00M5623902

Dar asta nu l-a oprit sa-si faca un rost in viata. Face tot ce poate ca sa-si fidelizeze clientii, iar soferii l-au simpatizat rapid. Cel mai mult il indragesc taximetristii din oras, care la inceput de an s-au mobilizat pe Facebook ca sa-l ajute pe Robi sa-si cumpere un carucior cu motor.

Ioan Pugna, initiator campanie: "Feedbackul a fost extraordinar. Cred ca e cel mai cinstit muncitor din Cluj si e foarte harnic si de 20 de ani isi cara carutul. Cu siguranta vom depasi targetul de 2500 de euro pentru carucior si vrem sa facem pasul 2 sa incercam sa strangem bani pentru un avans, pentru un apartament lui Robi. Multi nu ne apropiem daca s-ar masura omenia in centimetri nici de genunchii lui."

Banii pe care ii castiga Robi din vanzarea de odorizante sau lichid de parbriz ii ajung doar de chirie si impozite.

Taximetrist: "Merita aplaudat si apreciat ca nu sta cu mana intinsa si munceste. Munceste  foarte mult pentru un om ca el. Si asta e important, ca lupta si asta trebuie sa invatam si noi de la el."

Taximetrist: "Cine vrea sa munceasca gaseste de lucru si castiga cinstit si poate fi luat de exemplu. E un om exceptional care chiar merita respectat si stimat."

Robi e cunoscut si in restaurantele din Cluj, care ii recompenseaza harnicia cu un ceai sau o portie de mancare calda.

Ospatar: "Nu pot sa zic ca doar noi il ajutam si el ne ajuta cand ramanem fara hartie pentru casa de marcat, cand avem nevoie de ceva tot timpul ne rezolva, un bec la masina."

Pana acum, in contul lui Robi s-au strans din donatii peste 10 mii de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO