Nu copiati muzica si filme de pe internet: riscati puscaria!

Dată publicare: 22-07-2010 00:00
Dată actualizare: 09-10-2012 16:49


Oricat de scumpe vi s-ar parea CD-urile sau filmele, mai bine strangeti bani si le cumparati doar atunci cand va permiteti. Evitati sa le copiati de pe internet. Pirateria inseamna puscarie.

Romania a devenit lider mondial la acest tip de hotie, iar politistii nu-i mai aresteaza doar pe furnizori, ci si pe clienti.

Daca pana mai ieri, luptatorii din trupele speciale intrau in casele celor care multiplica discuri si apoi le vand, este bine sa stiti ca acum toata lumea este monitorizata.

Pe inteles si cei care folosesc internetul ca sa descarce fara sa plateasca diverse lucruri. Patru miliarde de melodii si 24 de milioane de filme sunt disponibile pe serverele romanesti, iar peste 100.000 de oameni folosesc DC++ sau Torente in fiecare seara.

40 dintre ei au deja dosare si sunt acuzati ca au furat un bun in loc sa isi cumpere cd-ul sau dvd-ul dorit de la magazin.

In strainatate, furnizorii de internet nu stau la discutii si ii deconecteaza pe cei care stau pe site-uri dubioase. Ai nostri au inchis ochii, astfel incat descarcarea de filme si punerea lor in circulatie a ajuns sport national. Inspectorii industriei vor sa li se faca dreptate macar in al 12-lea ceas.

Cat de buni suntem la piraterie se vede pe strada. In centru este aproape imposibil sa gasesti un magazin care vinde discuri. Din acelasi motiv ne si ocolesc multi artisti straini in turneele lor mondiale. In special cei pe val canta intr-o tara si in functie de cat de bine li se vand discurile.

Tags: piraterie,


VIDEO PROTVPLUS.RO