Noua lege a manualului schimbă regulile în şcoli şi licee. Cum vor învaţa elevii
În şcolile generale şi în licee nouă lege a manualului schimbă regulile, susţine ministrul Educaţiei. Nu vor mai fi licitaţii între edituri, ci un concurs între autori şi cel mai bun manual va fi aprobat de o comisie a Ministerului.
În şcoli vor fi permise doar materiale auxiliare aprobate, anunţă Liviu Pop. Restricţiile sunt criticate dur de specialişti, care atrag atenţia că personalitatea elevului va fi uniformizată.
''Le doresc succes celor care îşi depun...aaa...cereri pentru utilizarea auxiliarului''.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ministrul Pop se referă la cei care vor scrie materialele auxiliare.
Materialele auxiliare nu vor fi interzise în şcoli şi vor putea fi în continuare tipărite de edituri private, dar vor fi declarate ilegale pe piaţă, dacă nu vor primi avizul Comisiei Centrului naţional de evaluare şi examinare. Membri acestei comisii vor fi numiţi exclusiv de către Ministerul Educaţiei.
Ministerul va organiza un concurs între profesorii-autori şi va alege manualele pentru fiecare disciplină. Ele nu vor mai fi propuse de specialstii de la editurile private.
Ministrul Educaţiei nu ştie însă ce vor conţine manualele şi auxiliarele şi nici câte titluri vor fi acceptate.
Elevii speră că manualele să aibă un conţinut apropiat de generaţie lor.
În acest moment, piaţă manualelor din România se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro, însă doar 6 milioane sunt acoperite de stat, restul îl plătesc părinţii.