Nokia concediaza 120 de romani din centrul de cercetare de la Cluj

Dată publicare: 27-04-2011 13:29
Dată actualizare: 20-06-2012 16:59


Nokia Cluj

Producatorul finlandez de telefoane mobile Nokia va concedia circa 120 de angajati din centrul de Cercetare si Dezvoltare din Cluj, iar activitatea unitatii va fi "diminuata complet" pana la finele trimestrului al treilea.

Fabrica de la Jucu nu va fi afectata

"Ca parte a procesului de aliniere la strategia Nokia, se estimeaza ca anuntul privind reducerea fortei de munca va avea impact asupra sitului de Cercetare si Dezvoltare aflat in cadrul Olympia Business Center din Cluj.

Se preconizeaza ca vor fi afectate aproximativ 120 de persoane. Nokia estimeaza ca pana la sfarsitul trimestrului al treilea 2011, proiectele curente desfasurate in aceasta locatie vor fi diminuate complet", se arata intr-un comunicat al companiei.

Nokia precizeaza ca operatiunile de cercetare si dezvoltare din Romania vor continua sa fie derulate in alte centre de la nivel mondial si ca nu sunt planificate niciun fel de schimbari la nivelul fabricii de la Jucu.

Masurile luate de compania finlandeza fac parte din obiectivul propus de a reduce cu un miliard de euro cheltuielile operationale neauditate IFRS ale diviziei Servicii si Dispozitive.

Toti angajatii care ar putea fi afectati de planurile de reducere vor putea ramane pe statele de plata Nokia pana la sfarsitul anului 2011.

Citeste declaratia oficialilor Nokia pe incont.ro

Angajatii grupului Nokia se pregatesc pentru cel mai amplu program de concedieri din ultimii 20 de ani, producatorul finlandez de telefoane mobile, cel mai mare din lume, urmand sa anunte desfiintarea a pana la 6.000 de locuri de munca, din totalul de 130.000 la nivel global.

Nokia si Microsoft au facut cununia civila

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO