Noapte alba la Biserica Evanghelica din Bistrita. Spectacolul la care au asistat sute de vizitatori

Ultima actualizare: 29-08-2016 07:30
spectacol Bistrita

A fost noapte alba la Biserica Evanghelica din Bistrita!

Oamenii care au ajuns acolo au fost martorii unei povesti medievale, cu jonglerii cu foc si spectacole cu domnite si cavaleri!

Basmul a continuat si la inaltime, pentru cei care au urcat, dupa miezul noptii, in turnul bisericii, sa vada orasul de sus.

Peste 100 de oameni s-au bucurat de atmosfera de basm, ce a prins contur la Biserica Evanghelica din Bistrita. Au privit incantati jongleriile cu foc si au admirat pe indelete cavalerii si domnitele.

Dupa miezul noptii, portile bisericii evanghelice s-au deschis pentru vizitatori, care au putut urca - gratuit - cu liftul, in turnul inalt de 75 de metri.

Cine nu a avut rabdare sa astepte la rand si sa vada orasul de sus, a admirat mobilierul, in stil renascentist, si orga inca functionala. Cladirea, construita in anul 1564, este impresionanta, spun oamenii.


Turnul bisericii evanghelice a ars in 2008. Dupa ce a fost renovat, a fost montat si un lift pentru vizitatori. Astfel, biserica a devenit singura din tara cu ascensor. Pentru o urcare, adultii platesc 10 lei, iar copiii si pensionarii 5 lei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO