"Ne uitam pe ascuns sa vedem cu cine vorbeste". Parinti si profesori cu conturi pe Facebook
Cu cat tehnica evolueaza mai spectaculos, cu atat ruptura dintre generatii este mai evidenta. Parintii si profesorii si-au dat seama, iar ca sa-i cunoasca mai bine pe adolescenti vor sa intre pe terenul virtual, unde fetele si baietii pierd ore intregi.
Asa ca adultii si-au facut conturi pe retelele de socializare de tip Facebook, Twitter sau Hi5, insa de multe ori incercarile lor de spionaj dau gres.
La Colegiul Ioan Mesota din Brasov, scoala cu multi olimpici pe metru patrat, directorul si-a facut cont pe Facebook. A preluat, de fapt, ideea unui profesor din Olanda.
Important este sa stii poante, muzica, personaje de film si sa comentezi fara sa faci morala. Pe scurt: sa intri in viata lor daca te accepta.
Cand esti prieten pe Facebook cu elevii tai, ridici o multime de bariere. Poate ca te enervezi cand afli ce porecle ti-au pus, dar vezi si la ce petreceri merg, cine fumeaza ori cine ar putea avea relatii periculoase.
Se poate intampla ca adolescentii sa se simta spionati.
Cert e ca in lumea tinerilor, dascalii fara cont nici nu prea conteaza.
Parintii au doua atitudini: fie trag cu ochiul, fie se declara depasiti.
Psihologii voteaza pentru prima categorie.
"Trebuie sa-ti largesti aria, sa vezi cat mai mult. Pe Facebook il vezi intr-o alta postura", spune un psihopedagog.
La Constanta, dupa ce doua eleve de gimnaziu au fugit de acasa cu prieteni cunoscuti pe net, specialistii vin sa discute in scoli cu elevii despre pericolele ascunse intr-un profil frumos.