Multe dintre scoli arata impecabil, dar nu au apa curenta


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 11:08
Data publicarii: Duminica 14 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

La romani e deja traditie ca in ajunul anului scolar multe dintre unitatile de invatamant sa nu aiba aviz sanitar de functionare.

Iar asta se intampla mai ales la sate. Surprinzator, este si cazul scolilor care au fost renovate din tencuiala. Majoritatea arata ca noi, numai ca nu au fost racordate la reteaua de apa potabila.

La prima vedere, multe dintre scolile care nu au aviz de functionare arata bine. Salile varuite, mobilierul e nou, dar cand vine vorba de apa sau canalizare, directorii ridica neputinciosi din umeri.

In comuna Alunis din judetul Cluj scoala unde invata peste 100 de copii din trei sate arata impecabil. Lucrarile de reamenajare au durat opt luni, iar investitia a fost de 600.000 de lei.

Toate bune, mai putin apa curenta. Si la Miercurea Nirahului situatia e aceeasi. Sute de elevi de aici vor incepe scoala intr-o institutie renovata. Conditiile sunt de lux comparativ cu anii trecuti. In cladirea ticsita cu termopane nu e picatura de apa.

Elevii vor fi nevoiti sa vina cu apa in ghiozdane, de acasa. Acuzator, directorul scolii arata cu degetul spre primarie care, spune el, nu a platit firma care executa lucrarile de reparatii.

Chiar daca nu indeplinesc conditiile legale pentru a putea incepe cursurile, scolile isi vor astepta elevii in 15 septembrie. Si asta chiar cu riscul de-a primi amenzi de la autoritatea sanitara din judet.

Incepe scoala fara chipsuri, sucuri, sau alimente vandute la vrac!
Surprize mari pentru premier intr-o vizita la o scoala
Copiii capsunarilor pe postul de
VIDEO PROTVPLUS.RO