Moda torturilor de nunta dispare in Statele Unite. Ce deserturi aleg cuplurile americane ca sa-si indulceasca invitatii
Mai de voie, mai de nevoie, tot mai multe cupluri americane renunta la torturile de nunta. Aleg in schimb alte deserturi, de la bomboane, pana la briose, placinte si chiar gogosi.
Unii fac asta ca sa le ofere invitatilor deserturi mai variate, altii au grija de greutatea lor sau de propriul buzunar. Iar daca tortul ramane optiunea traditionala, inlocuitorii lui vin puternic din urma.
Tortul de nunta urias, etajat si desavarsit ca o opera de arta ramane preferinta celor mai multi miri. Insa un asemenea tort costa, in Statele Unite, cel putin 500 de dolari si mai are un dezavantaj: poate sa nu fie pe placul tuturor.
Alli Sydnor, patiser: ''Te limitezi la un fel de tort si asta primeste toata lumea''.
Sarah Zlotnick, "Washingtonian Bride and Groom": ''Era un tort urias, care se taia in felii. Acum vedem o preferinta pentru deserturi individuale''.
E vorba de produse de cofetarie mai mici, dar si placinte, briose si chiar niste gogosi ceva mai festive. Acestea pot fi comandate in mai multe variante, pentru ca fiecare invitat sa gaseasca una care ii place.
Primii care au remarcat schimbarea au fost patiserii.
Erin Blakely, patiser: ''In sezonul nuntilor, avem cate patru pana la sase comenzi in fiecare weekend''.
Cofetarii care fac torturi traditionale recunosc tendinta, dar nu cred ca tortul va fi inlaturat cu totul.
Leslie Pouyourow, cofetar: ''Torturile de nunta nu vor disparea, in niciun caz''.
Pana la urma, fiecare cuplu hotaraste ce isi permite si ce i se potriveste mai bine. Iar la o nunta desertul servit invitatilor e, oricum, cireasa de pe tort.