A fost o zi agitata la Drobeta Turnu Severin, unde iubitorii de animale si inspectorii ANAF s-au straduit sa elibereze motanul care a ramas inchis intr-un magazin de la sarbatorile de iarna, cand fiscul a inchis afacerea si a pus lacat pe usa.

Mai multi oameni, ingrijorati de soarta pisicii pe care o vedeau adesea in vitrina, s-au strans in fara magazinului inca de dimineata. In toata agitatia, insa, pisica a reusit sa se ascunda atat de bine, incat nimeni nu a gasit-o.

Magazinul a fost inchis de la sfarsitul lunii decembrie, dupa ce inspectorii de la ANAF au descoperit acolo mai multe nereguli. Cei care locuiesc in zona, spun ca pisica a ramas blocata in magazin.

Dupa ce povestea a ajuns in presa si pe facebook, politia si reprezentantii ANAF au venit in vineri dimineata sa elibereze animalul.

Doar ca pisica, speriata, nu a putut fi prinsa. In mod normal, o asociatie de ajutorare a animalelor ar fi trebuit sa instaleze pentru la noapte o cutie speciala, tip capcana, cu hrana in interior, pentru ca animalul, flamand, sa intre inauntru si sa poate fi capturat, nevatamat. Apoi, sa fie oferit spre adoptie unei persoane dintre cele impresionate de soarta ei.

Intre timp a aparut si patronul magazinului, un cetatean turc, care a anuntat ca nu gaseste animalul.

Gheorghe Pauna, proprietar spatiu commercial: S-a tras o placa de rigips si cand a dat-o la o parte- a dat o pisica- a tras o cu gherele ca se vede rupta ca daca venea un barbat o femeie se vedea rupta cu mainile

Vestea ca pisica a disparut a generat tensiune intre cele doua parti.

In plin scandal, in vitrina si-a facut aparitia, la un moment dat, pisica mult cautata.

Insa cum a venit, asa a si disparut. In cele din urma, patronul turc a fost singurul castigator al zilei. ANAF a ridicat sechestrul, iar cei care au cautat pisica in magazin au plecat dezamagiti acasa.