Ministrul Igas a taiat salariile politistilor cu 550 de lei. Sindicalistii ameninta cu proteste

Ultima actualizare: 29-09-2012 02:47
Politisti

Un document intocmit de Directia Financiara din cadrul MAI si semnat de ministrul Traian Igas arata ca norma de hrana a politistilor va fi redusa cu aproximativ 550 de lei. Masura este motivata de lipsa fondurilor.

Liderul Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat ca s-a interesat la Ministerul Administratiei si Internelor in legatura cu aceasta masura si i s-a comunicat ca masura a fost luata pentru ca nu sunt fonduri pentru plata integrala a acestor venituri.

Pe de alta parte, liderul sindical, citat de Mediafax, a sustinut ca in continuare se vor da salarii de merit si de excelenta.

El a precizat ca un salariu de excelenta inseamna 50% din venitul salarial si este acordat pentru 5 % din personal, iar 90% dintre cei care-l incaseaza sunt ... sefi. De asemenea, salariul de merit reprezinta 20% din salariu si este platit pentru 30% din efectiv.

Sindicalistul a mai precizat ca in nota ministerului se arata ca diferenta oprita din norma de hrana va fi data la sfarsitul lunii iunie sau luna viitoare. Lincu nu crede ca acest lucru se va intampla, deoarece nu sunt fonduri.

Pe de alta parte, premierul Emil Boc a solicitat recent Corpului de Control sa efectueze o ancheta la MAI, legata inclusiv de modul de calcul al salariilor pentru unii angajati. Acest control a fost demarat din 19 mai.

9.000 de politisti pot fi concediati cu o semnatura. Puterea s-a folosit de proiectul opozitiei

Cadrele MAI ar putea fi suspendate prin ordinul direct al ministrului

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO