Mii de credinciosi au mers la biserica in Duminica Floriilor pentru rugaciune si o salcie sfintita

Dată publicare: 28-04-2013 17:06
Dată actualizare: 01-05-2013 06:45


In Duminica Floriilor, cand Mantuitorul a intrat in Ierusalim, mii de credinciosi au mers la biserica sa sa roage si sa primeasca si o crenguta de salcie sfintita.

Ramurile le-au asezat apoi la geamuri, usi si porti ca sa ii fereasca de rele. Iar peste un milion si jumatate de romani au fost sarbatoriti pentru ca poarta nume de flori.

La Catedrala patriarhala din Bucuresti, dupa slujba, oamenii au stat la coada ca sa primeasca de la preoti crengute de salcie sfintite.

In satele de pe Valea Muresului nu e poarta de gospodar fara cateva crengute sfintite. Potrivit batranilor, ele ii feresc pe credincios de rele.

In familia doamnei Popa e traditie ca fiecare membru al familiei sa fie atins cu salcia pentru sanatate si intelegere. Gospodina nu a uitat si de animale din ograda: curcani, gaini si porci.

Dupa slujba de Florii, credinciosii din Bucovina s-au oprit si la cimitire ca sa le puna flori celor plecati pe lumea cealalta.

Altii au ramas sa se reculeaga in curtea manastirilor.

Peste 1, 4 milioane de romani cu nume ca Florica, Florin sau Violeta isi serbeaza onomastica.

Cu sarbatoarea de Florii incepe ultima saptamana din Postul Pastelui in care crestinii se preagatesc sa intampine marea sarbatoare a Invierii Domnului.

Tags: florii, sarbatoare,


VIDEO PROTVPLUS.RO