Pricopie anunta evaluari de tipul celei nationale, din doi in doi ani, pana la clasa a VIII-a


Ultimul update: Miercuri 01 Mai 2013 06:45
Data publicarii: Duminica 28 Aprilie 2013 13:32
Categorie: Stiri Sociale
evaluarea nationala

Ministrul Educatiei Remus Pricopie a declarat la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, ca vor fi organizate evaluari, de tipul celei nationale de la sfarsitul clasei a VIII-a, si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, incepand cu urmatorul an scolar.

"Noi vedem rezultatele de la sfarsitul calsei a VIII-a in conditiile in care nu exista nicio evaluare pana la sfarsitul clasei a VIII-a, semnificativa, si ne mai uitam la bacalaureat, care reprezinta iar rezultatul dupa patru ani", a spus ministrul Educatiei.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, la "Dupa 20 de ani". Ce modificari se vor face in invatamant

Ministrul Educatiei a spus ca ar trebui facute "aceste masuratori" si "pe traseu" si a anuntat ca, incepand cu urmatorul an scolar, vor fi organizate evaluari de tipul celei nationale la clasa a II-a, clasa a IV-a si clasa a VI-a.

"Si atunci cand vii cu examenul national la clasa a VIII-a, copilul deja a trecut prin trei filtre de evaluare".

Intrebat daca rezultatele acestor evaluari vor conta pentru media elevului, Pricopie a raspuns ca, anul viitor, va porni de la premisa ca nu ar trebui sa conteze.

El a precizat ca nu crede ca aceste rezultate ar trebui luate in calcul, decat "daca se doreste bonificarea elevului, adica elevul care a avut un rezultat foarte bun sa primeasca o nota maxima in catalog".

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO