Invatamantul romanesc intra in era digitala. Ministrul Pricopie anunta introducerea manualului "pdf"

Ultima actualizare: 01-05-2013 06:45
elevi, sala de clasa

Invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la ProTV si PROTV NEWS, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a vorbit despre intrarea invatamantului romanesc in era digitala.

"Noi trebuie sa vorbim despre era digitala, si nu despre tableta. De ce spun asta? Pentru ca peste doi ani, peste trei ani, cand ministerul Educatiei ar putea sa identifice resursele necesare pentru a cumpara terminalul, s-ar putea sa nu fie tableta, s-ar putea sa fie altceva. Dar in primul si in primul rand noi trebuie sa definim continutul in format digital." - a declarat ministrul la Pro TV.

Remus Pricopie a anuntat ca primul pas ee va face chiar in aceasta toamna, cand copiii de la calasa intai vor avea manualul scolar atat in forma clasica, tiparita, cat si digital, pe internet.

"Din septembrie, copiii vor avea manualul in format clasic, pe masa, iar pe pagina de internet manuale.edu.ro vor exista manualele in format digital. Care digital inseamna pdf pe de-o parte, pe de alta parte inseamna aplicatie multimedia. Deci un program, un mic program." - a spus ministrul Educatiei.

El a explicat ca se recurge la aceasta mtoda deoarece copiii invata mult mai repede atunci cand se folosesc de multimedia.

"La ce ne ajuta acest lucru? Pai noi daca traim intr-o era digitala nu poti sa nu adaptezi scoala in concordanta cu aceasta era. Pe de-o parte. Pe de alta parte cercetarile ne arata ca procesul de invatare atunci cand se folosesc instrumentele digitale este mult mai rapid. ", a mai spus ministrul Remus Pricopie in emisiunea "Dupa 20 de ani".
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO