Mesajul emotionant al unei romance care lupta cu cancerul. "Imi doresc sa traiesc pentru a-mi creste copilul"

03-03-2014 13:34


Madalina Budica

La 33 de ani, o mama duce o lupta pentru viata impotriva cancerului. Mesajul ei este unul emotionant, adresat celor care o pot ajuta.

"Numele meu este Budica Madalina, am 33 ani si de aproape 2 ani de zile ma lupt cu toate fortele sa inving aceasta boala (cancerul) care face atatea victime in toata lumea. Sunt constienta ca foarte multi oameni, dintre care foarte multi copii se confrunta cu aceeasi situatie, dar indraznesc sa fac un apel, stiind ca romanii sunt cu suflet mare si intotdeauna, din putinul lor, au intins o mana de ajutor celor aflati in suferinta. Pur si simplu e ultima speranta care mi-a ramas.

Povestea mea a inceput pe 20.12. 2012 in ajunul sarbatorilor de iarna. Cand toata lumea alerga sa cumpere cadouri pentru cei dragi, sa impodobeasca bradul, se bucura de spiritul Craciunului alaturi de familie, eu am aflat cumplita veste: tumora mamara stanga (recomandare examen bioptic si tratament oncologic). Am vrut sa cred ca este doar un cosmar, ca ma voi trezi si ca totul este bine, dar din pacate nu a fost asa.

Vestea a cazut ca un traznet, timpul parca se oprise in loc si nu mai stiam incotro sa o iau, cum sa reactionez in fata baietelului meu de 6 ani. Gandul ca ar putea sa ramana fara mama ma termina pe zi ce trece. Mi-am adunat cu greu fortele si mi-am propus sa nu ma dau batuta, mi-am pus nadejea in Bunul Dumnezeu si m-am gandit ca nu sunt singura si ca va exista o solutie sa trec si peste aceasta mare incercare din viata mea.

Din momentul in care am fost diagnoticata, a inceput numaratoarea inversa si totodata calvarul. Am inceput investigatii amanuntite: mamografie, tomograf, punctie, scintigrafie osoasa, markerii tumorali... si verdictul a fost foarte crunt: tumora maligna la san cu multiple leziuni osoase. Am inceput lupta cumplita cu sedintele de chimioterapie pe care le-am suportat foarte greu. A urmat perioada grea, cand mana mi se umplea de par, cand nu stiam ce sa-i explic copilului, cand nu stiam cum sa fac fata acestui zbucium sufletesc.

A aparut o mare dilema in momentul in care la tomograf nu aparusera alte leziuni, in schimb in rezultatul scintigrafiei osoase au aparut multiple leziuni osoase. In momentul acela, doamna doctor oncolog care se ocupa de mine a decis sa fac PET/CT. Cand am fost sa iau rezultatul, inima mi s-a impietrit pentru cateva secunde: tumora mamara stanga metabolic activa, cu multiple secundari osoase, raspuns partial la tratament oncologic, leziune pulmonara stanga si adenopatii retropectorale stangi, subclaviculare stangi si axilare stangi. Ce sa fac intr-o astfel de situatie? Sa ma gandesc ca doar o minune ma mai poate salva!

Am facut o serie de 6 sedinte de chimioterapie, insa fara rezultate semnificative. M-a cuprins disperarea si am inceput sa mai caut solutii. Am aflat de prof. dr. Zielinski din Viena, am mers la dansul anul trecut, am facut din nou investigatii si cam acelasi rezultat. Mi-a schimbat medicamentatia, am inceput un tratament hormonal, dar nici asa nu am ajuns la rezultatele asteptate.

Anul acesta, in luna ianuarie am repetat analizele. Tumora nu a scazut deloc (are dimensiuni de 60/30mm) si domnul profesor mi-a recomandat operatia cat mai urgent existand posibilitatea ca tumora sa iasa prin piele. Ma asteptam ca asta va urma, dar nu chiar atat de curand, avand in vedere costurile pe care le implica 10.000-15.000 euro, eu nedispunand de aceasta suma. Nu as putea strange banii nici de la banca, deoarece am atins deja gradul maxim de indatorare din cauza investigatiilor.

Este strigatul unei mame singure si disperate care doreste sa traiasca sa-si poate creste copilul. 

Ar fi de prisos sa va mentionez faptul ca orice ajutor din partea dumneavoastra reprezinta foarte mult pentru mine.Va doresc ca Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa va intoarca inzecit si cel mai mic efort care il faceti pentru mine!

Cont lei- RO60RZBR0000060009960146 - RAIFFEISEN BANK AGENTIA RAHOVA SUD
Cont euro- RO21RZBR0000060010800771 COD SWIFT RZBRROBU"

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO