Membrii Casei Regale au calatorit cu trenul regal de 1 Decembrie, pe un traseu special, in semn de omagiu pentru Carol I

Dată publicare: 02-12-2015 08:23
Dată actualizare: 05-12-2015 07:00


Trenul regal a adus printr-o calatorie de poveste un omagiu Regelui Carol Intai, la 150 de ani de la venirea acestuia in Romania. "Trenul aducerii aminte" a circulat pe un traseu special, intre Drobeta Turnu Severin si Bucuresti.

In garile unde garnitura a facut popas, membrii Casei Regale au fost intampinati cu urale, de mii de oameni.

Trenul regal - care a plecat din Drobeta Turnu Severin - a facut primele opriri in garile din Filiasi si Craiova. La Craiova, principesa Margareta, principele Radu si principesa Maria au fost intampinati de mii de oameni, cu paine si sare.

La Craiova, membrii familiei regale au facut un popas de cateva zeci de minute. Si au avut ragaz sa viziteze si o expozitie cu fotografie din principalele gari din Dolj.

Dupa amiaza, trenul a ajuns in gara Titu, din Dambovita. Si acolo, oaspetii au avut parte de o primire plina de entuziasm.

Apoi, principesa Margareta, principele Radu si principesa Maria au facut poze cu oamenii.

Gara din Titu este istoric legata de Regele Carol I si de Regina Elisabeta. Acum 150 de ani, acestia isi asteptau aici oaspetii si se urcau in tren pentru a merge spre Bucuresti, spre palatul Cotroceni. Ultima oprire a fost in Gara Regala Baneasa.

Principesa Margareta: "A fost atat de multa lume si copii, pe tren, familiile, toata lumea bucuroasa sa fim impreuna pentru tara noastra, sa ne gandim la un viitor cat mai bun."


VIDEO PROTVPLUS.RO